Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίας: Απερρίφθη η προσωρινή διαταγή

Η Δίας έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης και ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μην εκτελέσει διαταγές πληρωμών από πιστωτές της.

Δίας: Απερρίφθη η προσωρινή διαταγή
Απερρίφθη το αίτημα για προσωρινή διαταγή που είχε υποβάλει στο Πολυμελείς Πρωτοδικείο της Αθήνας η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες.

Η Δίας έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης και ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μην εκτελέσει διαταγές πληρωμών από πιστωτές της. Σημειώνεται πως η εταιρία είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, που επίσης είχε απορριφθεί.

Για το θέμα, η εταιρεία παραπέμπει στην προηγούμενη ανακοίνωσή της στην οποία επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Με δεδομένη την πίστη του στο μέλλον της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο εξακολουθεί να επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, καθώς η προοπτική αυτή αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη και μακρόπνοη λύση στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο αντιμετωπίζει η ΔΙΑΣ.

Προκειμένου να διευκολύνει αυτές τις συζητήσεις και να έχει παράλληλα το όφελος της προστασίας έναντι των πιστωτών της, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να υποβάλει αίτηση πτώχευσης λόγω επαπειλούμενης αδυναμίας κάλυψης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της ώστε να ληφθούν άμεσα προστατευτικά μέτρα υπέρ της εταιρίας. Η αίτηση πτώχευσης δεν καθιστά απαγορευτική την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές και την ανάκληση της αίτησης πτώχευσης της ΔΙΑΣ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v