Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Οι στόχοι της διοίκησης για το 2014

Η αναδιάρθρωση του Οργανισμού θα συνεχιστεί δήλωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Προσδιορίζει το δ΄ τρίμηνο του 2014 ως περίοδο έναρξης των VLTs. Στο 70% εκτιμάται ότι θα κινηθεί το payout για Στοίχημα και Kino.

ΟΠΑΠ: Οι στόχοι της διοίκησης για το 2014
Το 2013 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα έτος restart για τον ΟΠΑΠ δήλωσε ο Πρόεδρος και ∆ιευθύνων Σύµβουλος της εταιρίας κ. Kamil Ziegler κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Ο κ. Ziegler αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εκτιμήσεις για ενίσχυση της κατανάλωσης όπως επίσης στη συνεργασία του Οργανισμού με την GTECH για την επέκταση των δραστηριοτήτων στο online betting.

Όπως σημείωσε η διοίκηση της εταιρίας, τα πρώτα VLTs αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το δ΄ τρίμηνο του 2014, ενώ η πλήρης εκμετάλλευσή τους προσδιορίστηκε για το 2015.

Η διοίκηση του Οργανισμού χαρακτήρισε κρίσιμη παράμετρο το αρχικό μέγεθος των VLTs τονίζοντας ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους πρέπει να λανσαριστούν χιλιάδες μηχανήματα στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά το Στοίχημα εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία του παιχνιδιού και το τρέχον έτος, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί.

Προσδιόρισε δε το payout (για το Στοίχημα αλλά και για το Kino) στα επίπεδα του 70% ή και ελαφρώς υψηλότερα.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ έδωσε έμφαση στη μείωση των δαπανών και την αναδιάρθρωση της Οργανισμού.

Διευκρίνισε ότι ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του προσωπικού, ενώ ανέφερε ότι θα επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική του marketing για τα παιχνίδια.

Στόχος της διοίκησης είναι από το συνολικό πρόγραμμα περικοπών το 25% να τεθεί σε εφαρμογή φέτος, το 65% το 2015 και το υπόλοιπο το 2016.

Παράλληλα ανέφερε πως οι κεφαλαιακές δαπάνες δεν θα υπερβούν τα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ το 2014.

Αναφορικά με τη μερισματική πολιτική επανέλαβε την απόφαση για διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι να διανέμεται όσο μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών στους μετόχους, υπό την αίρεση της υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v