Πειραιώς: Στις 7-9 Απριλίου η δημόσια εγγραφή των €175 εκατ.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε εγχώριους θεσμικούς ανέφερε ότι το βιβλίο θα ανοίξει στις 7 Απριλίου, μετά και την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου. Στόχος είναι να αντληθούν ως 175 εκατ. ευρώ.

Πειραιώς: Στις 7-9 Απριλίου η δημόσια εγγραφή των €175 εκατ.

Στις 7 με 9 Απριλίου θα τρέξει η δημόσια εγγραφή για τους εγχώριους επενδυτές με σκοπό να αντληθούν κεφάλαια ως 175 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 10% της συνολικής αύξησης κεφαλαίου.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε εγχώριους θεσμικούς ανέφερε ότι το βιβλίο θα ανοίξει στις 7 Απριλίου, μετά και την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου, και θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου. Στόχος είναι να αντληθούν ως 175 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της δημόσιας εγγραφής για εγχώριους επενδυτές θα γίνει η τελική κατανομή των νέων μετοχών η διαπραγμάτευση των οποίων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου.

Ως προς την πορεία και τους στόχους της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος Αν. Θωμόπουλος σημείωσε ότι το πλάνο επίτευξης συνεργειών τρέχει γρηγορότερα από ό,τι προβλεπόταν και η σχέση κόστους προς έσοδα θα υποχωρήσει προς το 40%.

Ταυτόχρονα ξεκινά η ενεργητική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η δημιουργία εσωτερικής υπερδιεύθυνσης (bad bank) αλλά και η ομάδα που θα τρέξει εταιρικές αναδιαρθρώσεις σε επιλεγμένους κλάδους της οικονομίας, λειτουργώντας ως private equity.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v