Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι 24 εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον

Ποιες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που βραβεύονται στα φετινά βραβεία Best Workplaces 2014. Πώς κατανέμονται ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν. Η λίστα με τις εικοσιτέσσερις εταιρείες.

Οι 24 εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον
Το Great Place to Work® Institute Hellas ολοκλήρωσε για 12η συνεχή χρονιά την έρευνα Best Workplaces, τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και δημοσίευσε εχθές, Κυριακή 6 Απριλίου, τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2014.

Μέσα από την έρευνα Best Workplaces, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, διακρίνονται φέτος 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

- 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 251 εργαζόμενους και πάνω
- 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, και
- 4 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους

Οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2014 είναι οι εξής:

Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι

Κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι

Κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι

1

Mondelēz BU Greece

1

JTI

1

SAS Institute

2

Pfizer Hellas

2

XEROX Hellas

2

Hellas Direct

3

Παπαστράτος ΑΒΕΣ

3

Microsoft Hellas

3

Edenred

4

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

4

MARS Hellas

4

Royal Canin Hellas

5

Nestlé Hellas

5

DIAGEO Hellas

 

 

6

PepsiCo - Tasty Foods

6

Amgen Hellas

 

 

7

Schneider Electric

7

Barilla Hellas

 

 

8

ΜΗΤΕΡΑ

8

Roche Hellas

 

 

9

Β. Καυκάς Α.Ε.

9

Genesis Pharma

 

 

10

DIXONS South-East Europe (Κωτσόβολος)

10

Data Communication

 

 

 

Η αξιολόγηση των εταιρειών στο πλαίσιο της έρευνας Best Workplaces ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014. Συνολικά συμμετείχαν 54 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 29.620 εργαζόμενους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στη φετινή έρευνα ανήλθε στους 10.959.

Η βράβευση των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2014 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου κατά τη διάρκεια επίσημης εορταστικής εκδήλωσης και η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming.

Βραβεύεται το ΜΗΤΕΡΑ

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα για το 2014 που βραβεύεται για το εργασιακό του περιβάλλον, καθώς περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις των εταιρειών στην κατάταξη Best Workplaces 2014.

Το ΜΗΤΕΡΑ είναι το δεύτερο κατά σειρά νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ- μετά το ΥΓΕΙΑ- που βραβεύεται για το εργασιακό του περιβάλλον. Διακρίθηκε μεταξύ των εταιρειών αυτών φέτος, μετά από έρευνα στην οποία συμμετείχαν συνολικά 54 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν 29.620 μισθωτούς. Σημειώνεται ότι η βράβευση των εταιρειών στηρίζεται κυρίως στις απαντήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Από τους εργαζόμενους του MHTEΡΑ που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησε το 85,2% των ερωτηθέντων.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας η Πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ κα Αρετή Σουβατζόγλου, δήλωσε: «Το βραβείο αποτελεί σημαντική αναγνώριση και διάκριση για όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας. Η διάκριση BEST PLACE TO WORK 2014 αποδεικνύει ότι έχουμε δημιουργήσει ένα υγιές, ασφαλές και σωστό περιβάλλον εργασίας και ότι παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, έχουμε καταφέρει να προάγουμε τις ηθικές αξίες μας με πίστη, αφοσίωση, σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο. Πρωταρχικός στόχος άλλωστε του ΜΗΤΕΡΑ είναι η παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλη την οικογένεια και για κάθε ηλικία. Χάρη στην ειλικρινή και αμφίδρομη σχέση συνεργασίας και κατανόησης ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους, έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο με ιδανικές συνθήκες απασχόλησης και αυτό αποτελεί τη δύναμή μας για το μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v