Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχιρόδον: Ανέλαβε έργο στην Αίγυπτο

Η αιγυπτιακή Carbon Holdings υπέγραψε συμφωνία 1,7 δισ. δολ. με την ιταλική Maire Tecnimont και την Αρχιρόδον για την κατασκευή μονάδας πετροχημικών στην Ερυθρά Θάλασσα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 4,8 δισ. δολ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Αρχιρόδον: Ανέλαβε έργο στην Αίγυπτο
Η ελληνική Αρχιρόδον και η Ιταλική Maire Tecnimont ανέλαβαν την κατασκευή μονάδας πετροχημικών στην Ain Sokhna, επένδυσης ύψους 1,7 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρεται σε report του γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο η αιγυπτιακή εταιρεία Carbon Holdings υπέγραψε συμφωνία 1,7 δισ. δολαρίων με την ιταλική Maire Tecnimont και την ελληνική Αρχιρόδον (50% συμμετοχή) για την κατασκευή μονάδας πετροχημικών στην Ain Sokhna στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης του συγκροτήματος «Τahrir Petrochemicals» αναμένεται να διαμορφωθεί στα 4,8 δισ. δολάρια και θα παράγει ετησίως 1,36 εκατ. τόνους αιθυλενίου και πολυαιθυλενίου, παράγωγα του πετρελαίου τα οποία χρησιμοποιούνται στη συσκευασία, στα απορρυπαντικά και στα ηλεκτρονικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carbon Holdings ανέφερε ότι το έργο θα προσφέρει 20.000 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής και 3.000 θέσεις μηχανικών και τεχνικών όταν τεθεί σε λειτουργία, εκτός από τις 50.000 έμμεσες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία πετροχημικών.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2015 και υπολογίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 46 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v