Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Compucon: Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Στην επαναλυπτική Γενική Συνέλευση στις 25/4 θα συζητηθεί, ενδεχόμενο reverse split των μετοχών, όπως ανακοίνωσε η Compucon.

Compucon: Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης
H Compucon ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με τη συμμετοχή δύο μετόχων. Συγκεκριμένα παρέστησαν  μέτοχοι της εταιρίας που εκπροσωπούσαν το 45,56% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (5.663.707 επί συνόλου 12.431.980 μετοχών).

Συζητήθηκαν τα τέσσερα πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ δεν συζητήθηκαν τα θέματα 5 έως και 9.

Τα θέματα 6 έως και 9 δεν συζητήθηκαν ελλείψει της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας, ενώ το θέμα 5, που αφορά τη σύμπτυξη του αριθμού των μετοχών (reverse split), δεν συζητήθηκε καθώς ελήφθη η απόφαση αυτό να συζητηθεί στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση οπότε και θα συζητηθούν και τα λοιπά θέματα.

Σε σχέση με τα θέματα 1 έως και 4 που συζητήθηκαν, στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται τα ακόλουθα:

1. Για το πρώτο θέμα ημερησίας διάταξης, που αφορούσε τις δομές εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρίας, έγινε μια επισκόπηση των μέτρων που λαμβάνονται για τη ενημέρωση των μετόχων. Η εταιρία εφαρμόζει εσωτερικά αναπτυγμένο Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη συμμόρφωσή της προς την κείμενη νομοθεσία. Διατυπώθηκε παράλληλα η βούληση της εταιρίας για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων της.

2. Για το δεύτερο θέμα ημερησίας διάταξης, που αφορούσε την επισκόπηση οικονομικών και επιχειρησιακών θεμάτων της εταιρίας, παρασχέθηκε ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για περιορισμό ζημιογόνων δραστηριοτήτων, όπως η δραστηριότητα της Τηλεματικής. Εν αρχή εκχωρήθηκε εργολαβικά η εκμετάλλευση της εφαρμογής διαχείρισης οχημάτων ΤΑΧΙ και εν συνεχεία εξετάζεται η εκχώρηση ή η μεταβίβαση της λοιπής εν γένει δραστηριότητας αυτής που σε κάθε περίπτωση αφορά διαχρονικά εξαιρετικά μικρό κομμάτι του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρίας. Παράλληλα η εταιρία δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης πηγών εσόδων, με την ανάπτυξη νέων συνεργασιών και προϊόντων, η επιτυχής ευόδωση των οποίων θα συμβάλλει στη βελτίωση των μελλοντικών της μεγεθών.

Ανάλογες κινήσεις αναδιοργάνωσης της εταιρίας συνιστούν ο περιορισμός των εξόδων, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο Ομίλου, όπως ενδεικτικά η από τον Νοέμβριο του 2013 παύση καταβολής αμοιβής στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, και η διαδικασία επαναξιολόγησης της πολιτικής της εταιρίας προς τις θυγατρικές εταιρίες της Ιαπωνίας και των Η.Π.Α. με σκοπό την ανάταξή τους και την αντιστροφή της μακροχρόνια πτωτικής τάσης των οικονομικών τους μεγεθών.

3. Για το τρίτο θέμα ημερησίας διάταξης, που αφορούσε διάφορα θέματα ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, υπήρξε συζήτηση για τα μέτρα που λαμβάνει η εταιρία αναφορικά με την αρνητική καθαρή θέση. Η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει αναφορικά με την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με την καταβολή μετρητών.

4. Για το τέταρτο θέμα ημερησίας διάταξης η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα (ήτοι με ψήφους 5.663.707 επί συνόλου 12.431.980) την επικύρωση της από 12.03.2014 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανασυγκρότηση σε Σώμα και τη συνέχιση άσκησης των καθηκόντων του Διοικητικού Συμβουλίου με τα εναπομείναντα πέντε (5) μέλη, μετά την παραίτηση μέλους αυτού, μέχρι τη λήξη της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι την 30.06.2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται συνεπώς από τους κάτωθι:

- Βασίλειο Θωμαΐδη, Εκτελεστικό Μέλος

- Σωτήριο Δουρδούμα, Εκτελεστικό Μέλος

-Άννα Θωμαΐδου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

- Αναστάσιο Αλεξανδρίδη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

- Χαράλαμπο Φιλαδαρλή, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Αποφασίστηκε παράλληλα η Επιτροπή Ελέγχου του άρθρου 37 του Ν.3693/2008 να απαρτίζεται πλέον από τους κ.κ. Χαράλαμπο Φιλαδαρλή και Αναστάσιο Αλεξανδρίδη και την καΆννα Θωμαΐδου.

Η Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνεδριάσει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 21.03.2014 Πρόσκληση του Δ.Σ., στον ίδιο τόπο, την 25.04.2014 και ώρα 12.00 μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v