Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΤΙΚΑΤ: Στις 8 Μαΐου η «μητέρα των μαχών»

Η διοίκηση και ο ελεγκτής της ΑΤΤΙΚΑΤ επισημαίνουν κίνδυνο όσον αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητάς της αν το δικαστήριο απορρίψει την έφεσή της. Η έφεση σχετίζεται με την απόρριψη του αιτήματος ένταξης στο άρθρο 99.

ΑΤΤΙΚΑΤ: Στις 8 Μαΐου η «μητέρα των μαχών»
Στις 8 Μαΐου είναι προγραμματισμένη να δικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει η διοίκηση του κατασκευαστικού Ομίλου ΑΤΤΙΚΑΤ, εναντίον της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 25ης Οκτωβρίου 2013, σύμφωνα με την οποία είχε απορριφθεί το αίτημα ένταξης της εισηγμένης στη διαδικασία του άρθρου 99.

Σε περίπτωση απόρριψης της σχετικής αίτησης, ο ορκωτός ελεγκτής και η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΑΤ επισημαίνουν υψηλό κίνδυνο σχετικά με τη συνέχιση ή όχι της δραστηριότητας, καθώς με βάση τις αναθεωρημένες λογιστικές καταστάσεις του 2013 τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-24,2 εκατ. ευρώ), οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, προμηθευτές, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονταν στα 51,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις προσέγγιζαν τα 48 εκατ. ευρώ.

«Η συνέχιση της αποτελεσματικής διαχείρισης του κινδύνου ρευστότητας και η επιτυχής έκβαση της έφεσης, της εταιρείας, κατά της απόφασης απόρριψης της διαδικασίας συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 κρίνεται ως καθοριστικής σημασίας παράγοντας για τη διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ομίλου και της εταιρείας στο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ορκωτός ελεγκτής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΑΤ, στις προθέσεις της πέρα από την ένταξή της στη διαδικασία του άρθρου 99 είναι η επιδίωξη συμψηφισμού υποχρεώσεων με το ελληνικό δημόσιο (υπόλοιπα έργων και δικαστικές απαιτήσεις μεταξύ των οποίων και η υπόθεση του Καζίνο του Φλοίσβου), καθώς και η προσπάθεια εύρεσης δανειακών ή και επενδυτικών κεφαλαίων.

Η τρέχουσα δραστηριότητα του ομίλου είναι οριακή, με τον κύκλο εργασιών του 2013 να περιορίζεται μόλις στις 252 χιλιάδες ευρώ.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v