Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ

Το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,5 δισ. και την έγκριση του capital plan. Το χρονοδιάγραμμα και το σχήμα αναδοχής.

Εθνική: Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ

Το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης το οποίο θα καταθέσει σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ αναμένεται να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, που συνέρχεται αργά το μεσημέρι.

Η έκτακτη γενική συνέλευσης της Εθνικής προβλέπεται να λάβει χώρα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου, με πιθανές ημερομηνίες την 9η ή τη 10η Μαΐου.

Στόχος της Εθνικής είναι να συντμηθεί όσο είναι δυνατόν ο χρόνος και η διαδικασία ώστε η ΑΜΚ να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 15 Μαΐου.

Η αύξηση θα είναι πιθανότατα με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, καθώς το ενημερωτικό δελτίο θα πρέπει να εγκριθεί πριν από τις 15 Μαΐου, ώστε να μην απαιτηθεί η επικαιροποίησή του με τα στοιχεία α΄ τριμήνου του 2014.

Η Εθνική έχοντας εμφανίσει καθαρά κέρδη ήδη από την περσινή χρήση και διαθέτοντας την υψηλότερη προ προβλέψεων κερδοφορία μεταξύ των συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων έχει ικανό story για να αντλήσει κεφάλαια ύψους 2 - 2,5 δισ., τα οποία θα λειτουργήσουν ως «μαξιλάρι ασφαλείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάδοχοι της αύξησης κεφαλαίου θα αναλάβουν η Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Σημειώνεται ότι το capital plan με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων θα υποβληθεί κανονικά σήμερα στην TτΕ και πρόθεση της τράπεζας είναι να υλοποιηθεί εντός του χρονικού διαστήματος που θα θέσει ο επόπτης. Επομένως τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την ΑΜΚ θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά επιτρέποντας σε δεύτερο χρόνο και την εξόφληση των προνομιούχων μετοχών ύψους 1,35 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v