Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση για μισθούς

Με επιστολή στους εργαζόμενους καλεί σε διάλογο για τη νέα σύμβαση. Στόχος η εφαρμογή ενιαίας σύμβασης για όλο τον όμιλο.

Alpha: Διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση για μισθούς

Σε καταγγελία της σύμβασης των εργαζομένων όλου του ομίλου της Alpha Bank (Alpha και Εμπορική) προχώρησε σήμερα η διοίκηση της τράπεζας με επιστολή που απέστειλε σε όλα τα σωματεία του ομίλου. 

Στην επιστολή η διοίκηση της Alpha Bank επί της ουσίας καταγγέλλει τη σύμβαση των εργαζομένων η οποία για το προσωπικό της Alpha Bank λήγει στις 31 Μαϊου 2014. Στην επιστολή τους ζητά να διαπραγματευτούν από μηδενική βάση όλα τα ζητήματα, μισθολογικά και εργασιακών σχέσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή η τράπεζα αποσκοπεί μεταξύ άλλων και σε μείωση προσωπικού, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση της Alpha έρχεται μετά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με το σωματείο των εργαζομένων της πρώην Εμπορικής, από τους οποίους είχε ζητήσει να υπογράψουν νέες συμβάσεις προκειμένου οι μισθοί τους να προσαρμοστούν με αυτούς των εργαζομένων της Alpha Bank.

Στην επιστολή αναφέρεται «όπως γνωρίζετε στις 31 Μαϊου 2014 λήγει η σύμβαση εργασίας. Η πάγια πρακτική της τράπεζας είναι η εφαρμογή ενιαίας σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου», ενώ καλεί όλα τα σωματεία σε διαπραγμάτευση με πρώτο ραντεβού αύριο 17 Απριλίου στις 09:00 και στις 23 Απριλίου στις 13:00.

Ερωτηθείς από το Euro2day.gr για το θέμα ο Τάσος Γκιάτης απάντησε «ο σύλλογος προσωπικού έλαβε την επιστολή της τράπεζας που αφορά σε όλα τα μισθολογικά ζητήματα και στις εργασιακές σχέσεις. Θα οριστεί άμεσα διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να επεξεργαστούμε τις θέσεις μας, τις οποίες θα στηρίξουμε στο διάλογο που θα ακολουθήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v