Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Σεπτέμβριο τα εγκαίνια του Sofia Ring Mall

Αναβολή έως το Σεπτέμβριο παίρνουν τα εγκαίνια του Sofia Ring Mall, συμφερόντων του ομίλου Φουρλή και του Danaos Group/ Το Mall θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εμπορική επένδυση στη γειτονική χώρα.

Το Σεπτέμβριο τα εγκαίνια του Sofia Ring Mall

Με μικρή καθυστέρηση έναντι των αρχικών σχεδιασμών για εγκαινιασμό του μέσα στην Άνοιξη του 2014, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall στον περιφερειακό της βουλγαρικής πρωτεύουσας, που λειτουργεί ο όμιλος Φουρλή.

Η αιτία της αναβολής αποδίδεται σε κατασκευαστικές προσαρμογές που απαιτούν τόσο το ψυχαγωγικό συγκρότημα (multiplex κινηματογράφοι) που θα στεγαστεί στο νέο πολυχώρο όσο και το ελληνικό πολυκατάστημα Notos Com.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στη γειτονική αγορά, αν και ο όμιλος Notos Com έχει πολυετή παρουσία στη χώρα μέσω μονοθεματικών καταστημάτων ένδυσης αλλά και προώθησης καλλυντικών προιόντων από το χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπειών του.

Η καταληκτική ημερομηνία εγκαινίων τοποθετείται στις 4 Σεπτεμβρίου του 2014, και αν και το υπόλοιπο κέντρο θα είναι έτοιμο για λειτουργία νωρίτερα, οι διαχειριστές του κέντρου αποφάσισαν να περιμένουν την ολοκλήρωση των εργασιών, σηματοδοτώντας έτσι τη σημασία τους ως «άγκυρες» στο Sofia Ring Mall.

To πολυκατάστημα Notos Com, το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων, θα έχει εμβαδό κατάστημα 6.000 τ.μ. και θα φιλοξενήσει περίπου 60 φίρμες ένδυσης, 20 φίρμες δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ, καθώς και 100 φίρμες επώνυμων καλλυντικών προιόντων.

Σε ότι αφορά το Sofia Ring Mall, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 100.000 τ.μ., αναμένεται να φιλοξενήσει συνολικά 200 καταστήματα (μεταξύ των οποίων τις αλυσίδες H&M, Piccadilly, Technomarket, Mr.Bricolage, Yavor, New Look, Intersport). Υπενθυμίζεται ότι αναπτύσσεται από joint venture εταιρία συμφερόντων του ομίλου Danaos (του επιχειρηματία Γ. Κούστα) και του ομίλου Φουρλή, και βρίσκεται στην περιφέρεια της Σόφιας κοντά στη Βίτοσα.

Το κόστος για την δημιουργία του εμπορικού κέντρου άγγιξε τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ τα 170 εκατ. ευρώ υπερβαίνει η συνολική επένδυση της Danaos στην περιοχή, όπου προχωρούν και οικιστικά projects.

Το εν λόγω εμπορικό κέντρο, πέραν του λιανεμπορικού του χαρακτήρα, εστιάζει στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία και για αυτό θα ενσωματώσει πολυκινηματογράφους, χώρο παιχνιδιών, ελεύθερους χώρους αναψυχής κ.ά. Τέλος, ως διαχειριστής του εν λόγω κέντρου έχει επιλεγεί η εταιρία TriGranit Management Corporation.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v