Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Από 25 έως 29 Απριλίου η δημόσια προσφορά

Νέες διευκρινίσεις παρείχε η Eurobank αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου. Η δημόσια προσφορά για τους έλληνες επενδυτές θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών δεν θα είναι κατώτερη των 0,30 ευρώ.

Eurobank: Από 25 έως 29 Απριλίου η δημόσια προσφορά

Η διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς της Eurobank στην Ελλάδα θα είναι τρεις εργάσιμες ημέρες και θα διαρκέσει από την Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 μέχρι και την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στους επενδυτές θα διατεθεί το 10% της ΑΜΚ.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο θα διεξαχθεί και η Διεθνής Προσφορά.

Τιμή διάθεσης

Η τιμή ανά μετοχή στην οποία θα διατεθούν οι Προσφερόμενες Μετοχές (η «Τιμή Διάθεσης») θα κινηθεί εντός δεσμευτικού εύρους τιμών, το οποίο θα εγκρίνει το Δ.Σ. και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014.

Η Τιμή Διάθεσης δεν θα είναι κατώτερη των €0,30 που ισούται με την ονομαστική αξία των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Τράπεζας και την ελάχιστη τιμή που όρισε το ΤΧΣ, σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 5 του Ν. 3864/2010.

Για τον προσδιορισμό της τελικής Τιμής Διάθεσης, η οποία θα είναι κοινή για τους συμμετέχοντες τόσο στη Δημόσια Προσφορά όσο και στη Διεθνή Προσφορά, θα ακολουθηθούν διακριτές διαδικασίες βιβλίου προσφορών (book building) (τα «Βιβλία Προσφορών»), η μεν στην Ελλάδα υπό το συντονισμό του Κυρίου Αναδόχου της Δημόσιας Προσφοράς (Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ), η δε στην αλλοδαπή υπό το συντονισμό των Συντονιστών της Διεθνούς Προσφοράς. 

Η τελική Τιμή Διάθεσης εντός του ανακοινωθέντος δεσμευτικού εύρους τιμών θα διαμορφωθεί βάσει της ζήτησης που θα έχει εκδηλωθεί στα Βιβλία Προσφορών.

 Αναμενόμενο Χρονοδιάγραμμα

Το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα της Αύξησης που παρατίθεται κατωτέρω βασίζεται στην υπόθεση ότι η Αύξηση θα καλυφθεί εξολοκλήρου από Επενδυτές του Ιδιωτικού Τομέα (όπως ο όρος αυτός ερμηνεύεται στο Ενημερωτικό Δελτίο), κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στην ενότητα 4.14 «Αναμενόμενο Χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς» του Ενημερωτικού Δελτίου:

-Έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: 17 Απριλίου 2014

-Δημοσίευση Ενημερωτικού Δελτίου: 17 Απριλίου 2014

-Δημοσίευση στον ημερήσιο τύπο του Ενημερωτικού μέσω της ανακοίνωσης πρόσκλησης: 22 Απριλίου 2014

-Ανακοίνωση εύρους τιμών της Συνδυασμένης Προσφοράς: 24 Απριλίου 2014

-Έναρξη Δημόσιας Προσφοράς: 25 Απριλίου 2014

-Λήξη Δημόσιας Προσφοράς: 29 Απριλίου 2014

-Ανακοίνωση τιμής διάθεσης και κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών: 30 Απριλίου 2014

-Αποδέσμευση των κεφαλαίων των ιδιωτών επενδυτών: 30 Απριλίου 2014

-Καταβολή των κεφαλαίων από τους Θεσμικούς και Λοιπούς Επενδυτές: 5 Μαΐου 2014

-Έγκριση εισαγωγής των Προσφερόμενων Μετοχών από την Ε.Χ.Α.Ε. *: 7 Μαΐου 2014

-Ανακοίνωση για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Προσφερόμενων Μετοχών: 7 Μαΐου 2014
-Έναρξη διαπραγμάτευσης των Προσφερόμενων Μετοχών: 9 Μαΐου 2014

* Τελεί υπό την αίρεση της σύγκλησης του Δ.Σ. της Επιτροπής Λειτουργίας Αγορών της Ε.Χ.Α.Ε. κατά την ανωτέρω ημερομηνία.

***Όλη η ανακοίνωση της Eurobank για τη δημόσια προσφορά δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v