Trastor: «Μονόδρομος για εμάς να μεγαλώσουμε»

Η Trastor συζητά πιθανές αυξήσεις του μετοχικού της κεφαλαίου τόσο μέσα από καταβολή μετρητών, όσο και μέσα από ταυτόχρονη εισφορά ακινήτων. H εταιρία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, δηλώνει ο Σωτήρης Θεοδωρίδης.

Trastor: «Μονόδρομος για εμάς να μεγαλώσουμε»
«Για την Trastor το μεγάλωμα των μεγεθών της αποτελεί μονόδρομο» δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης ο αντιπρόεδρός της Σωτήρης Θεοδωρίδης, συμπληρώνοντας πως «έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον για επένδυση τρίτων στην εταιρεία, αλλά δεν υπάρχει σήμερα κάτι το ανακοινώσιμο».

Ο κ. Θεοδωρίδης σημείωσε πως οι τιμές στην αγορά ακινήτων έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται και πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, σοβαροί επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών ακινήτων. Τα πράγματα μάλιστα θα μπορούσαν να πάνε και ακόμη καλύτερα στο μέλλον, αν τονωθεί η ψυχολογία στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την Trastor, ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι στάθηκε όρθια απέναντι στην κρίση, καθώς ήταν τοποθετημένη σε καλά ακίνητα και διαθέτοντας ισχυρή ρευστότητα. «Είμαστε τοποθετημένοι μόνο σε επαγγελματικά ακίνητα και μάλιστα ποιοτικά. Και σε περίπτωση ανάκαμψης της αγοράς, οι τιμές των εμπορικών ακινήτων είναι εκείνες που ξεκινούν να ανεβαίνουν και μετά έπονται οι τιμές των κατοικιών».

Γενικότερα, η διοίκηση της Trastor γνωρίζει πως προκειμένου μια ΑΕΕΑΠ να μπορέσει να αποκτήσει ευρωπαϊκό στίγμα θα πρέπει να προσεγγίσει τουλάχιστον ένα ενεργητικό της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ και προς την κατεύθυνση αυτή προτίθεται να κινηθεί σταδιακά.

Για τον σκοπό αυτό συζητά πιθανές αυξήσεις του μετοχικού της κεφαλαίου τόσο μέσα από καταβολή μετρητών, όσο και μέσα από ταυτόχρονη εισφορά ακινήτων.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή που θα καταβληθεί την 5η Μαΐου 2014. Κατά τη φετινή χρονιά, συνεχίζεται η πολιτική περιορισμού των δαπανών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v