Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤΕΡ: Στις 5/5 η επαναληπτική ΓΣ

Στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της ΕΚΤΕΡ στις 5 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και απόκτηση ιδίων μετοχών.

ΕΚΤΕΡ: Στις 5/5 η επαναληπτική ΓΣ
Η ΕΚΤΕΡ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00, πραγματοποιήθηκε η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Επί συνόλου 11.250.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, εμφανίστηκαν στη Συνέλευση συνολικά 28 μέτοχοι/κάτοχοι δικαιωμάτων ψήφου με 4.675.726 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 41,562% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Γενική Συνέλευση είχε τη νόμιμη απαρτία επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πλην του πρώτου για το οποίο δεν επιτεύχθηκε η αυξημένη απαρτία.

Ειδικότερα οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά θέμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, όπως συμπληρώθηκαν και τροποποιήθηκαν με το Ν.3384/2010, έχουν ώς ακολούθως :

Αναφορικά με το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης, για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση του αριθμού των μετοχών και τροποποίηση του καταστατικού, η συγκληθείσα Γενική Συνέλευση δεν έλαβε απόφαση λόγω μη επιτεύξεως της απαραίτητης αυξημένης απαρτίας των 2/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και θα συγκληθεί Α' επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 5 Μαίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, στον ίδιο τόπο για λήψη αποφάσεων επί του ως άνω θέματος.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης, για τη σύσταση Επιτροπής Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου, η συγκληθείσα Γενική Συνέλευση, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι αρμοδιότητας της Συνέλευσης, εφόσον άπτεται της λειτουργίας της εταιρικής οργάνωσης και ανήκει στη δικαιοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου και απείχε της περαιτέρω συζητήσεως. 

Το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, για τη λήψη απόφασης απόκτησης ιδίων μετοχών, έχει άμεση συνάρτηση με το πρώτο και εφόσον δεν υπήρξε η αναγκαία απαρτία για να συζητηθεί, εκείνο, αναβλήθηκε η λήψη απόφασης και για το παρόν θέμα, το οποίο θα συζητηθεί στην Α' επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 5 Μαίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, στον ίδιο τόπο.

Επικυρώθηκε η αντικατάσταση της παραιτηθείσας κας Αννουλας Καμινιώτη από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και την Επιτροπή Ελέγχου από τον κ. Αριστείδη Παπαδόπουλο, ο οποίος ορίσθηκε από τη Συνέλευση ως ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

Επίσης στην Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, Απόστολος Μπακογιάννης και Παύλος Ψυλλάκης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων στο πλαίσιο των εταιρικών δραστηριοτήτων, οι οποίες καθιστούν αναγκαία τη μακρόχρονη παραμονή τους εκτός της έδρας της εταιρείας. Κατόπιν αυτού, συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών, καθώς ο αριθμός των εναπομείναντων μελών είναι επαρκής για τη συνέχεια των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς να προκαλείται οποιαδήποτε διοικητική δυσλειτουργία της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v