Intralot: Αλλάζει η σύμβαση στην Τσεχία

Σε διαπραγματεύσεις με τον εταίρο της στην Τσεχία προκειμένου να αλλάξει το σημερινό μοντέλο συνεργασίας βρίσκεται η Intralot. Σχέδιο αγοράς του εξοπλισμού από τη Fortuna. Στόχος να καταβάλλει χαμηλότερες προμήθειες στην ελληνική εταιρία.

Intralot: Αλλάζει η σύμβαση στην Τσεχία

Σε νέες βάσεις φαίνεται πως μπαίνει η συνεργασία της Intralot στην Τσεχία με τον όμιλο τυχερών παιχνιδιών Fortuna Entertainment Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Τύπου, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να ανατραπεί το σημερινό μοντέλο συνεργασίας με την ελληνική εταιρεία ώστε η Fortuna να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία και αυξημένα περιθώρια κινήσεων.

Οι αλλαγές θα οδηγήσουν, όμως, και σε μείωση των εσόδων της Intralot από την αγορά της Τσεχίας στην οποία είχε εισέλθει μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας στα μέσα του 2011.

Η Fortuna Entertainment Group είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικού στοιχηματισμού της Κεντρικής Ευρώπης, εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Πράγας και της Βαρσοβίας, με παρουσία σε τρεις χώρες, μέσω 1.500 πρακτορείων. Το 2012 παρουσίασε καθαρά κέρδη περί τα 12,3 εκατ. ευρώ. Τον Ιούλιο του 2011 η διοίκηση της Intralot είχε ανακοινώσει πως συμφώνησε με τη θυγατρική της Fortuna στην Τσεχία την παροχή κεντρικού συστήματος και 3.500 τερματικών για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Η συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές είναι δεκαετής, με βάση την ίδια ανακοίνωση της Intralot, και περιλαμβάνει υπηρεσίες υποστήριξης τόσο του κεντρικού συστήματος, όσο και των τερματικών.

Αυτήν την περίοδο, όμως, όπως αναφέρεται και στον ετήσιο απολογισμό της Fortuna, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Intralot με στόχο να αγοράσει τον εξοπλισμό (τόσο του κεντρικού συστήματος, όσο και του δικτύου τερματικών). Η διοίκηση του ομίλου φαίνεται πως θεωρεί περισσότερο συμφέρουσα λύση την απόκτηση του πάγιου εξοπλισμού, με αναθεώρηση της σύμβασης με την Intralot η οποία στο εξής θα παρέχει μόνο υπηρεσίες υποστήριξης του λογισμικού.

Η αλλαγή στρατηγικής, πάντως, από στελέχη της αγοράς συνδέεται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Fortuna στην αγορά της Τσεχίας. Από την πλευρά της Intralot δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση. 

Εκπρόσωπος της Fortuna, που μίλησε στην τοπική διαδικτυακή εφημερίδα tyden.cz, απέφυγε να σχολιάσει το ακριβές περιεχόμενο της νέας συμφωνίας "με δεδομένο πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη". Άλλες πηγές, οι οποίες δεν κατονομάζονται, αναφέρουν στην ίδια εφημερίδα πως η ολοκλήρωση των συζητήσεων αναμένεται εντός του δευτέρου τριμήνου του 2014, με την ελληνική εταιρεία να λαμβάνει στο εξής "πολύ χαμηλότερες προμήθειες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v