Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Πώληση δανείων στη Σερβία στην Πειραιώς

Την πώληση των δανείων της προς την Robne Kuce Beograd (σερβική εταιρία διαχείρισης ακινήτων) στην Τράπεζα Πειραιώς, έναντι τιμήματος 165 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Κύπρου: Πώληση δανείων στη Σερβία στην Πειραιώς
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι έχει πωλήσει τα δάνειά της προς την Robne Kuce Beograd (σερβική εταιρία διαχείρισης ακινήτων) στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την τράπεζα, το τίμημα της πώλησης ανήλθε στα 165 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα από την πώληση να ενισχύουν τη ρευστότητα της τράπεζας, ενώ το πραγματοποιηθέν λογιστικό κέρδος ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ και η πώληση έχει θετική επίδραση περίπου 46 εκατ. ευρώ ή 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων του Συγκροτήματος λόγω του λογιστικού κέρδους που πραγματοποιήθηκε και της μείωσης των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, η πώληση εμπίπτει στην στρατηγική του Συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της πώλησης μη βασικών δραστηριοτήτων, την επικέντρωσή του σε κύριες αγορές και την μείωση της έκθεσή του σε ανοίγματα μεγάλων πελατών. Η πώληση αποτελεί ακόμα ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια του Συγκροτήματος για αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής του ευρωστίας μέσω της πώληση μη βασικών στοιχείων του ενεργητικού του, με τις πωλήσεις αυτές να βελτιώνουν την ρευστότητα και την κεφαλαιακή του θέση.

Σημειώνεται ότι τα δάνεια μεταφέρθηκαν στο Συγκρότημα με την εξαγορά μέρους των δραστηριοτήτων της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd (Λαϊκή Τράπεζα) το Μάρτιο του 2013, σύμφωνα με τα διατάγματα που είχαν εκδοθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) του Νόμου 326/2009 (όπως τροποποιήθηκε), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm's length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Τράπεζας ή οποιουδήποτε «οριζόμενου προσώπου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του Νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v