Πειραιώς: Η στρατηγική για τα προβληματικά δάνεια

Η απορρόφηση της Γενικής αποτελεί τη σωστή απόφαση δήλωσαν τα στελέχη του ομίλου της Πειραιώς. Πώς θα κινηθούν για την αποδοτικότερη διαχείριση των προβληματικών δανείων.

Πειραιώς: Η στρατηγική για τα προβληματικά δάνεια

«Η απορρόφηση της Γενικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που έχει η Γενική όσον αφορά την πλατφόρμα υψηλής ποιότητας διαχείρισης προβληματικών στοιχείων ενεργητικού. Επίσης από τη στιγμή που επετράπη στις τράπεζες να δημιουργήσουν εσωτερικές “bad bank”, η απορρόφηση της Γενικής αποτελούσε σωστή απόφαση». Αυτά τόνισαν στην ενημέρωση των επενδυτών τα στελέχη της Πειραιώς.

Σε ότι αφορά τις δύο εσωτερικές μονάδες διαχείρισης προβληματικών δανείων που έχει ιδρύσει η τράπεζα και στις οποίες μεταφέρονται 22 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων, όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Άνθιμος Θωμόπουλος, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει συστηματική δουλειά και θα καταρτιστούν business plans με την πορεία αλλά και τους στόχους των 2 εσωτερικών bad bank.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θωμόπουλος βασική στρατηγική της τράπεζας αποτελεί η εξυπηρέτηση των δανειοληπτών (επιχειρήσεων και ιδιωτών) με συνεχείς ρυθμίσεις δανείων ωστόσο λαμβάνει υπόψη της και το «moral hazzard”  καθώς πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιος δανειολήπτης δεν έχει πραγματικά να πληρώσει και ποιος έχει να πληρώσει, αλλά κρύβεται πίσω από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

«Στόχος της τράπεζας είναι να διαχειριστεί με έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο τα προβληματικά δάνεια ώστε να βγάλει έσοδα», τόνισαν τα στελέχη του ομίλου ενώ δεν απέκλεισαν σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμη και πωλήσεις  κάποιων δανείων.

Στο μέτωπο του κόστους, στόχος της τράπεζας είναι τα καταστήματα στο τέλος του 2014 να διαμορφωθούν στα 860 από 915 που είναι σήμερα. Επίσης η τράπεζα στο α’ τρίμηνο του 2014 κατέγραψε συνέργειες ύψους 42 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα στελέχη του ομίλου τόνισαν ότι η τράπεζα στην Ουκρανία είναι θωρακισμένη. Το ενεργητικό της θυγατρικής ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v