Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλεκτρονική: Προχωρά σε ΑΜΚ 1 εκατ.

Στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών. Η εταιρία αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015.

Ηλεκτρονική: Προχωρά σε ΑΜΚ 1 εκατ.

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πρόσθετη χρηματοδότηση για κεφάλαια κίνησης και στο βάθος αναδιάρθρωση δανεισμού, περιλαμβάνονται στα σχέδια της εισηγμένης Ηλεκτρονικής Αθηνών.

Ειδικότερα, στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών.

Σύμφωνα με τον κ. Στρούτση, πρόεδρο και βασικό μέτοχο της εταιρείας, πέραν της ΑΜΚ, υπάρχει ήδη συμφωνία με τις τράπεζες για πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν για την υποστήριξη της λειτουργίας της εταιρείας.

Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε ότι σε επόμενη φάση συζητείται με τις πιστώτριες τράπεζες η αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου, προκειμένου αυτός να καταστεί βιώσιμος και σε βάθος χρόνου εξυπηρετούμενος.

Σε ό,τι αφορά την εμπορική δραστηριότητα, η διοίκηση της εισηγμένης διαπιστώνει σταθεροποίηση των πωλήσεων σε όλες τις βασικές κατηγορίες, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη ανάκαμψης της ζήτησης. Παρ' ολ' αυτά, και το τελευταίο τρίμηνο ο όμιλος κατέγραψε ζημιογόνα αποτελέσματα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στρούτση, η επάνοδος σε κερδοφόρα λειτουργία τοποθετείται το 2015.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ομίλου δεν προχώρησε τελικώς στην υλοποίηση πρότασης που είχε απευθύνει στους εργαζόμενούς της για παρακράτηση αποδοχών προς όφελος της ρευστότητας του ομίλου. Σύμφωνα με τον κ. Στρούτση, αν και η πλειονότητα των εργαζομένων ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα, η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v