Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΛΕΑΘ: Συζητά με τράπεζες την αναδιάρθρωση των δανείων

Φρένο στη πτώση των πωλήσεων διαπιστώνει η διοίκηση της εισηγμένης αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών. Διαπραγματεύεται παράλληλα αναδιάρθρωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της ώστε αυτός να καταστεί βιώσιμος.

ΗΛΕΑΘ: Συζητά με τράπεζες την αναδιάρθρωση των δανείων

Τρόπους εξυγίανσης του ισολογισμού της και άμεσης τόνωσης της ρευστότητας της αναζητά η εισηγμένη Ηλεκτρονική Αθηνών, η διοίκηση της οποίας εξασφάλισε πρόσθετη δανειακή χρηματοδότηση 3 εκατ.ευρώ από τις τράπεζες, ενώ παράλληλα προχωρά στην υλοποίηση νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, ύψους 1 εκατ.ευρώ.

Πέρα από τις άμεσες αυτές κινήσεις υποστήριξης της λειτουργίας του ομίλου, ωστόσο, ο βασικός σχεδιασμός της διοίκησης περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού του ομίλου, έτσι ώστε αυτός να καταστεί βιώσιμος. Στο α' εξάμηνο της χρήσης 2013-2014, αυτός ανερχόταν σε 37 εκατ. ευρώ περίπου και στη διαπραγμάτευση με τις πιστώτριες τράπεζες μπαίνουν όλα τα πιθανά σενάρια αναδιάρθρωσης χωρίς ωστόσο να υπάρχει σήμερα καταληκτικό σχέδιο.

Σε ότι αφορά την δραστηριότητα του, στο γ' τρίμηνο της χρήσης, η διοίκηση του ομίλου διαπιστώνει βελτίωση της ζήτησης, που μεταφράζεται σε επιβράδυνση του ρυθμού πτώσης των πωλήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, κ.Γ.Στρούτση αυτός περιορίζεται σε μονοψήφιο ποσοστό, και ερμηνεύεται ως μια ένδειξη «σταθεροποίησης» της ευρύτερης αγοράς. Η δραστηριότητα παραμένει ζημιογόνος, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου, εάν η σταθεροποίηση εδραιωθεί και παραλλήλως προχωρήσουν οι κινήσεις αναδιάρθρωσης, ο όμιλος θα μπορούσε να περάσει σε θετικό έδαφος το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης 2013-2014, ο όμιλος της Ηλεκτρονικής παρουσίασε νέα κάμψη πωλήσεων κατά 16,5% στα 43 εκατ. ευρώ. Το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) ήταν ζημιογόνο (-1,6 εκατ. ευρώ) και η καθαρή ζημία διαμορφώθηκε στα 4,88 εκατ. ευρώ (έναντι 3,15 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρήσης).

Στις 31/12/2013 τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-11 εκατ. ευρώ), ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν θετικές και υπερέβησαν τα 2,7 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα να αυξηθούν στα 6,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία βαρύνεται επίσης με φορολογική υποχρέωση ύψους 3,69 εκατ. ευρώ για την οποία ωστόσο έχει ασκήσει εμπρόθεσμα προσφυγή και αίτηση αναστολής.

Oι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Στην Έκτακτη Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων παρέστησαν επτά ( 7 ) μέτοχοι της Εταιρίας που εκπροσωπούν 25.084.158 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές επί συνόλου 26.583.334 κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών .

Συνέπεια αυτού υπήρξε η απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία σε ποσοστό 94,36 % του συνόλου των κοινών μετά ψήφου μετοχών της Εταιρίας για την έγκριση και λήψη αποφάσεων για το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έλαβε τις εξής αποφάσεις για καθένα από τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ 1ο: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά το ποσό των €172.413,90 με καταβολή μετρητών και την έκδοση 574.713 νέων κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας €0,30 και με τιμή διάθεσης 1,74 ευρώ ανά μετοχή, με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως των λοιπών μετόχων και διάθεση των εν λόγω μετοχών στον βασικό μέτοχο και μέλος ΔΣ κ. Ιωάννη Στρούτση. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων.

Αποφάσισε ομόφωνα ήτοι με 25.084.158 ψήφους υπέρ (100% των παρισταμένων μετόχων) η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και την έκδοση 574.713 νέων κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας €0,30 και με τιμή διάθεσης 1,74 ευρώ ανά μετοχή καθώς και η κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως των λοιπών μετόχων και η διάθεση των εν λόγω μετοχών στον βασικό μέτοχο και μέλος ΔΣ κ. Ιωάννη Στρούτση.

Η δε διαφορά που θα προκύψει μεταξύ ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης των νέων μετοχών θα μεταφερθεί στο αποθεματικό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Τέλος δόθηκαν σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας.

ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού συνεπεία των ανωτέρω αποφάσεων.

Αποφάσισε ομόφωνα ήτοι με 25.084.158 ψήφους υπέρ (100% των παρισταμένων μετόχων) την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου συνεπεία της ως άνω απόφασης

ΘΕΜΑ 3ο: Διάφορες ανακοινώσεις.

Δεν υπήρξαν άλλες ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v