Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκλαβενίτης: Προσλήψεις 1.023 εργαζομένων το 2013

Η εταιρία προγραμματίζει για φέτος τη δημιουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων, αλλά και την «έξοδό» της από την Αττική. Στο τέλος του 2013 το προσωπικό του ομίλου ανερχόταν σε 8.490 εργαζομένους, από 7.467 το Δεκέμβρη του 2012.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Σκλαβενίτης: Προσλήψεις 1.023 εργαζομένων το 2013
Οριακή κάμψη κατά 3,3% στον τζίρο, αύξηση 18,49% στα προ φόρων κέρδη και σημαντική ενίσχυση κατά 13,7% του ανθρώπινου δυναμικού της, εμφάνισε πέρυσι η αλυσίδα Σκλαβενίτης η οποία ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα εξόδου από την Αττική.

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό της αλυσίδας, ο τζίρος της σε ενοποιημένο επίπεδο υποχώρησε στα 1,19 δισ. ευρώ από 1,23 δισ. ευρώ το 2012, σε μια περίοδο κατά την οποία η αλυσίδα ενίσχυσε το δίκτυό της μέσω οργανικής ανάπτυξης, εξαγορών και συνεργασιών.

Εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει ότι το μέσο καλάθι του ελληνικού νοικοκυριού συνεχίζει να μειώνεται (σ.σ. σύμφωνα με σχετική έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου η μηνιαία δαπάνη στο λιανεμπόριο τροφίμων έχει μειωθεί κατά 10%) αφενός λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος και αφέτερου λόγω των προσφορών – εκπτώσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει η βιομηχανία και το λιανεμπόριο.

Εν αντιθέσει με τον τζίρο, τα κέρδη προ φόρων της αλυσίδας ενισχύθηκαν στα 16,483 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 9,612 εκατ. ευρώ έναντι 10,239 εκατ. ευρώ.

Κάμψη η οποία οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες στην αύξηση του αναβαλλόμενου φόρου εισοδήματος και στη μεταβολή του συντελεστή φόρου εισοδήματος από 20% σε 26%.

Την ίδια ώρα εντυπωσιακή είναι η αύξηση κατά 13,7% στο ανθρώπινο δυναμικό της Σκλαβενίτης το οποίο ενισχύθηκε λόγω και της αύξησης του δικτύου των καταστημάτων της μέσω οργανικής ανάπτυξης, εξαγορών και συνεργασιών.

Έτσι στο τέλος του 2013 το απασχολούμενο προσωπικό της μητρικής και του ομίλου ανερχόταν σε 8.490 εργαζομένους, από 7.467 εργαζομένους την 31η/12/2012.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο τέλος του 2013 τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 31,953 εκατ. ευρώ από 38,825 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2012, ενώ για την απόκτηση θυγατρικών και λοιπών επενδύσεων η αλυσίδα δαπάνησε πέρυσι σε επίπεδο ομίλου 6,921 εκατ. ευρώ.

Για την τρέχουσα χρήση η αλυσίδα προγραμματίζει τη δημιουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων. Παράλληλα ετοιμάζεται για την έξοδό της από την Αττική, και τη λειτουργία καταστήματος στην Κόρινθο τέλη του έτους ή στις αρχές του 2015 ενώ στα σχέδια είναι και η δημιουργία νέων αποθηκών μέσα στους επόμενους μήνες οι οποίες θα στηρίξουν αυτό το νέο επενδυτικό της βήμα.

Και συνεργασία με τη Eurobank στο πρόγραμμα Επιστροφή

Για οποιαδήποτε άλλη αλυσίδα, κατάστημα ή επιχείρηση, η συνεργασία με το πρόγραμμα Επιβράβευσης Καρτών «Επιστροφή» της Eurobank, ή με οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, σίγουρα δεν θα αποτελούσε είδηση. Όχι όμως για την αλυσίδα Σκλαβενίτης, η οποία εν έτη 2014, αποφάσισε να ακολουθήσει το ρεύμα. Έτσι από τις αρχές Ιουνίου οι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Eurobank, περιλαμβανομένων και αυτών που εκδίδονται από το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίες συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Επιστροφή», για κάθε αγορά στα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ κερδίζουν 1% «Επιστροφή» σε ευρώ.

Ταυτόχρονα μπορούν να εξαργυρώνουν τα διαθέσιμα ευρώ τους πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου στις επόμενες αγορές τους. Επιπλέον, στο πλαίσιο καλωσορίσματος των σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στο Πρόγραμμα, όσοι πραγματοποίησαν στα σούπερ μάρκετ αυτά αγορές από τις 2/06 έως και τις 14/06/2014, κέρδισαν 3% «Επιστροφή», επωφελούμενοι έτσι ακόμα περισσότερο από τις συναλλαγές τους.

Το πρόγραμμα «Επιστροφή» απευθύνεται σε πάνω από 2 εκατ. κατόχους καρτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v