Ιονική: Τι «παίζει» με την πώληση του Hilton

«Δεν υπάρχει ζήτημα άμεσης πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής. Δεν έχουμε ανοίξει τέτοια διαδικασία. Κατά καιρούς έρχονται funds, ζητούν κάποια στοιχεία και τους τα δίνουμε», διαμηνύουν στελέχη της μητρικής Alpha Bank. Εκτιμήσεις για καλύτερα μεγέθη φέτος.

Ιονική: Τι «παίζει» με την πώληση του Hilton

Με εμφανή ικανοποίηση, η διοίκηση της Ιονικής Ξενοδοχειακής διαπιστώνει πως η φετινή πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεικτική άλλωστε είναι η χθεσινή αναφορά του προέδρου της εταιρείας (στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων) κ. Παύλου Καρακώστα, πως «οι φετινές πληρότητες είναι μεγαλύτερες, η μέση τιμή δωματίου οριακά υψηλότερη και πως τα αποτελέσματα θα είναι όντως πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι».

Πέραν όμως της διοίκησης της Ιονικής, οι εξελίξεις που αφορούν τόσο την εταιρεία, όσο και τον τουρισμό της Αττικής γενικότερα, έχουν προκαλέσει ικανοποίηση και στο επιτελείο της μητρικής Alpha Bank, καθώς μετά τις εξελίξεις της τελευταίας διετίας, τα ποσά που ακούγονταν στην αγορά ότι θα έπιανε το HILTON σε περίπτωση πώλησής του (γύρω στα 80 εκατ. ευρώ) αποτελούν μακρινό παρελθόν και ο πήχης πλέον έχει εκτιναχθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Κύκλοι πάντως προσκείμενοι στον τραπεζικό όμιλο, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν τα περί άμεσης πώλησης του ξενοδοχείου δήλωσαν: «Δεν υπάρχει ζήτημα άμεσης πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής. Δεν έχουμε ανοίξει τέτοια διαδικασία. Κατά καιρούς έρχονται funds, ζητούν κάποια στοιχεία και τους τα δίνουμε. Τίποτε περισσότερο».

Άλλωστε η Τράπεζα, όπως συμπλήρωσαν οι ίδιοι κύκλοι, ούτε επείγεται, ούτε υποχρεώνεται να ρευστοποιήσει τη θυγατρική της (χρονικό περιθώριο έως το 2018).

Τέλος, δεν υπάρχει, τουλάχιστον για το ορατό μέλλον, ζήτημα δημόσιας πρότασης για την έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Εκτιμάται ότι το ζήτημα θα κριθεί από τη βούληση του μελλοντικού αγοραστή, αν και όποτε αυτός προκύψει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v