Ματαιώνεται προσωρινά η διαδικασία συγχώνευσης ΕΛΒΑΛ- ΕΤΕΜ

Την προσωρινή ματαίωση της διαδικασίας συγχώνευσης της ΕΤΕΜ ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΒΑΛ. Η διαδικασία θα ξεκινήσει εκ νέου μετά την έκδοση αναμενόμενης ερμηνευτικής εγκυκλίου από το ΥΠΟΙΚ.

Ματαιώνεται προσωρινά η διαδικασία συγχώνευσης ΕΛΒΑΛ- ΕΤΕΜ
Μεταξύ των νομίμων εκπροσώπων των ΕΛΒΑΛ και ΕΤΕΜ υπεγράφη στις 22.05.2014 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, το οποίο καταχωρίσθηκε την 12.06.2014 στο Γ.Ε.ΜΗ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, δημοσιεύθηκε δε με την ίδια ημερομηνία σχετική ανακοίνωση η οποία γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό τους κυρίους όρους αυτού.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κατόπιν της κοινοποίησης στην ΕΛΒΑΛ Α.Ε. (για λογαριασμό και της απορροφούμενης ΕΤΕΜ Α.Ε.) του με αριθμ. Πρωτ. Κ2 -3024/12.06.2014 εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο οποίο αναφέρεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο για το άρθρο 54 του Νόμου 4172/2013 βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω συγχώνευση και ενδέχεται μετά την έκδοση της αναμενόμενης εγκυκλίου να παραστεί ανάγκη αναμόρφωσης του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, οι Διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών αποφάσισαν να ματαιώσουν σε αυτό το στάδιο τη διαδικασία της εν λόγω συγχώνευσης.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει εκ νέου μετά την έκδοση της αναμενόμενης εγκυκλίου η οποία πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεάσει τις αξίες των συγχωνευομένων εταιριών οπότε δεν θα μεταβληθεί και η σχέση ανταλλαγής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v