Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη βλέπει η J&P Άβαξ

Η J&P Άβαξ υπέγραψε το 2013 εννέα μεγάλες συμβάσεις ύψους 970 εκατ. ευρώ και μέσα στο 2014 έργα 394 εκατ. ευρώ. Σημάδια σταθεροποίησης της αγοράς καταγράφει η διοίκηση.

Επιστροφή στα κέρδη βλέπει η J&P Άβαξ

«Μετά από μια μακρά περίοδο κρίσης, ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης και αυτό φέρνει αισιοδοξία. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον δικό μας όμιλο, τα στοιχεία που τον επηρεάζουν θετικά είναι η επανεκκίνηση της κατασκευής των μεγάλων οδικών έργων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, η επανατοποθέτησή μας στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, καθώς και η αναβάθμιση της συνεργασίας με την J&P Overseas».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της J&P Άβαξ Κων/νος Κουβαράς κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, προσθέτοντας: «Ο όμιλος βρίσκεται σε κομβικό σημείο, έχοντας εισέλθει από φέτος σε μια περίοδο ανάπτυξης που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Ελπίζουμε πως θα επιστρέψουμε στην κερδοφορία από το 2014».

Η J&P Άβαξ υπέγραψε το 2013 εννέα μεγάλες συμβάσεις ύψους 970 εκατ. ευρώ και μέσα στο 2014 έργα 394 εκατ. ευρώ. Το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων προσεγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ (59% περίπου στην Ελλάδα και 41% στο εξωτερικό), όταν επιπλέον: α) σύντομα αναμένεται η υπογραφή νέων έργων περί τα 200 εκατ. ευρώ, β) διεκδικούνται πολλές ακόμη δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους αυτοκινητόδρομους, ο κ. Κουβαράς σημείωσε πως από τη Μορέας έχει ολοκληρωθεί 90%, ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κατά 80% και η Ολυμπία Οδός κατά 50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v