Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sato: Τρία νέα καταστήματα για το δίκτυο Entos

Επέκταση και μέσω franchise επιλέγει ο όμιλος, προσαρτώντας καταστήματα στην επαρχία που ανήκαν στη Neoset. Θετικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη των πωλήσεων στο πεντάμηνο.

Sato: Τρία νέα καταστήματα για το δίκτυο Entos

Νέες συμφωνίες franchise συνάπτει ο όμιλος Sato ενισχύοντας το δίκτυο καταστημάτων υπό το σήμα Entos, με στόχο να κατέχει βαθμηδόν πανελλαδική παρουσία και να καθιερώσει το νέο ανανεωμένο brand του ομίλου.

Ήδη επετεύχθη συμφωνία για τρία νέα καταστήματα ΕΝΤΟS στην επαρχία τα οποία θα ανταποκρίνονται στη νέα ταυτότητα του brand με την πλήρως ανανεωμένη συλλογή επίπλων σε παιδικό και εφηβικό έπιπλο.

Ειδικότερα, πρόκειται για καταστήματα, τα οποία έφεραν το σήμα της υπό πτώχευση Neoset και που εδράζονται σε Γιάννενα, Κοζάνη και Αλεξανδρούπολη. Σημειώνεται ότι μετά την κατάρρευση της Neoset, ο όμιλος Sato, σπεύδει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να διεκδικήσει μερίδια ως η μοναδική σήμερα ελληνική εταιρία παραγωγής και εμπορίας επίπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος σχεδιάζει την άμεση προσθήκη και νέων σημείων πώλησης του δικτύου Entos, και ενίσχυση του σήματος Sato, διαβλέποντας σταθεροποίηση της αγοράς επίπλου.

Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει το πρόγραμμα εξυγίανσης της λειτουργίας του, και επικεντρώνεται στη λειτουργική ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, η εταιρία είχε καταλήξει σε συμφωνία συνδιαλλαγής με την πλειοψηφία των πιστωτών, όπως προβλεπόταν στο πλαίσιο της ένταξης στο άρθρο 99. Η συμφωνία προέβλεπε τη μείωση των υποχρεώσεων της εισηγμένης από 68 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ. ευρώ, την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων ύψους 18 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες και την αγορά ακινήτων της Sato από τις πιστώτριες τράπεζες σε Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πεντάμηνο του 2014, οι πωλήσεις αυξάνονται σημαντικά σε όλα τα δίκτυα του ομίλου, κα μάλιστα σε ομοειδή βάση, καθώς οι προσθήκες των νέων καταστημάτων και των συνεργασιών franchise δεν έχουν αποδώσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v