Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλλας: Οι λύσεις για τα NPLs να μην μπλοκάρουν την ανάκαμψη

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των εταιρειών που προτάσσουν οι τράπεζες για τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Οι υφιστάμενες δομές και ο στόχος ενίσχυσης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Πώς θα στηρίξει η Πειραιώς τον αγροτικό τομέα.

Σάλλας: Οι λύσεις για τα NPLs να μην μπλοκάρουν την ανάκαμψη

Την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το εξαιρετικά σοβαρό, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) με τρόπο που να μην ανακόπτει την ανάκαμψη της οικονομίας επισήμανε ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Μιχ. Σάλλας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης ο κ. Σάλλας δήλωσε ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν με μεγάλη υπευθυνότητα το σοβαρό θέμα των NPLs εξετάζοντας μια προς μια τις επιχειρήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση.

Προτεραιότητα δίνεται σε εκείνες που λειτουργούν, απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα δήλωσε ο πρόεδρος της Πειραιώς σημειώνοντας ότι οι τράπεζες έχουν οργανώσει τις αρμόδιες εσωτερικές υπερδιευθύνσεις για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η όλη προσπάθεια αποβλέπει όπως ανέφερε στην οικονομική ανόρθωση της χώρας και την ενίσχυση της υγιούς και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον ο κ. Σάλλας σημείωσε ότι η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, είναι επίσης ένας κρίσιμος παράγων που συνεισφέρει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας. Η τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον αγροτικό τομέα αποτελεί για εμάς, την Τράπεζα Πειραιώς, προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες σημαντικές. Πρωτοβουλίες όχι μόνο χρηματοδοτικής στήριξης, αλλά και καινοτόμες δράσεις, όπως η «συμβολαιακή γεωργία», η οποία συμβάλει στον εξορθολογισμό όλου του συναλλακτικού κυκλώματος και τη διασφάλιση ρευστότητας, από τον παραγωγό μέχρι την βιομηχανία αγροτικών προϊόντων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v