Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕΝ: Στόχος ο διπλασιασμός των εξαγωγών στην διετία

Την εκμετάλλευση της παρουσίας της στο εξωτερικό προκειμένου να ενισχύσει την εξαγωγική της δραστηριότητα προωθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία συνεχίζει σταθερά να επενδύει το 10% του κύκλου εργασιών της στην έρευνα.

ΕΛΠΕΝ: Στόχος ο διπλασιασμός των εξαγωγών στην διετία

Έμφαση στις εξαγωγές και στην επέκταση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές δίνει η αμιγώς ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία Elpen.

Η διοίκηση της εταιρίας, που έχει ασκήσει σοβαρή κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική φαρμάκου στην εγχώρια αγορά, εκτιμά ότι παρά τα υψηλά μερίδια της στην Ελλάδα (4% της συνολικής φαρμακευτικής αγοράς), η επέκταση στο εξωτερικό αποτελεί μονόδρομο.

Η Elpen έκλεισε το 2013 με κύκλο εργασιών της τάξης των 110 εκατ. ευρώ ενώ σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις ανήλθαν σε 175 εκατ. ευρώ περίπου. Το 15% των πωλήσεων του ομίλου αφορούν σε εξαγωγές 30 σκευασμάτων, που σε αξία υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ και διαθέτει δύο θυγατρικές σε Σουηδία και Γερμανία, ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη στρατηγική της διοίκησης της, όπως αυτή παρουσιάστηκε σε ενημερωτική δημοσιογραφική συνάντηση στόχος είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί και να αγγίξει το 30% την προσεχή τριετία.

Η εταιρία πέρα από την παραγωγή γενοσήμων, δραστηριοποιείται και στην παραγωγή πρωτοτύπων φαρμάκων ενώ σημαντικό μέρος στο χαρτοφυλάκιο της κατέχει η συσκευή Elpenhaler, μια πρωτότυπη, εισπνευστική συσκευή ξηράς σκόνης με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη χορήγηση πολλαπλών απλών δόσεων. Παράλληλα, η εταιρία συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη, αφιερώνοντας το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της στην υποστήριξη του τομέα. 

Πρόσφατα δε στην ετήσια εκδήλωση του ΕΒΕΑ, η ELPEN τιμήθηκε, για δεύτερη φορά μετά το 2005, με το βραβείο «Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» για το έργο της και τις επιχειρηματικές δράσεις της στον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης. Μέσα στο 2014, η εταιρία βραβεύτηκε επίσης με το βραβείο «Αύξηση Απασχόλησης» στην ετήσια εκδήλωση «Diamonds of The Greek Economy 2014», καθώς σταθερά επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και σήμερα απασχολεί 840 εργαζόμενους.

Τέλος, ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας, κ.Δ.Πενταφράγκας βραβεύτηκε επίσης από την Ελληνική Εταιρία Φαρμακολογίας & Κλινικής Φαρμακολογίας, για την ερευνητική του δράση και για την επένδυση στην καινοτομία.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v