Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Κύπρου: Βγάζει στο... e-σφυρί ακίνητα

Σε πρώτο στάδιο, στην ιστοσελίδα φιλοξενούνται 23 ακίνητα προς πώληση στην Κύπρο, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εμπορικά.

Τράπεζα Κύπρου: Βγάζει στο... e-σφυρί ακίνητα

Τη λειτουργία, από σήμερα, νέας ιστοσελίδας, με αντικείμενο την πώληση ακινήτων που βρίσκονται στην κυριότητά της σε Κύπρο, Ελλάδα, Ην. Βασίλειο και Ρουμανία, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε πρώτο στάδιο, στην ιστοσελίδα φιλοξενούνται 23 ακίνητα προς πώληση στην Κύπρο, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εμπορικά. Όπως αναφέρεται, ακίνητα θα συνεχίσουν να προστίθενται στην ιστοσελίδα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για το κάθε ακίνητο υπάρχουν πολεοδομικά στοιχεία, φωτογραφίες, χάρτης τοποθεσίας καθώς, επίσης, και κωδικοποιημένο έντυπο προσφοράς αγοράς ακινήτου (διαφορετικό για κάθε ακίνητο).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά ακινήτου που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα, γίνεται με υποβολή προσφοράς, για τον πρώτο μήνα φιλοξενίας του, ενώ μετά τη συμπλήρωση του ενός μηνός και εφόσον το ακίνητο παραμένει αδιάθετο, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η τράπεζα προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Τράπεζας www.bankofcyprus.com.cy και να επιλέξουν την ένδειξη «Ακίνητα προς Πώληση».

Εξάλλου, η Τράπεζα Κύπρου εκτιμά ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου, σύμφωνα με το εμπιστευτικό πληροφοριακό δελτίο που διανέμει σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Το έγγραφο 500 και πλέον σελίδων καταγράφει με λεπτομέρεια την παρούσα οικονομική κατάσταση και τα μελλοντικά πλάνα της Τράπεζας Κύπρου, παραθέτοντας παράλληλα τα διάφορα βήματα της διαδικασίας έκδοσης κεφαλαίου.

Η Τράπεζα στοχεύει στην άντληση περίπου 1 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων, αναφέρει το πληροφοριακό δελτίο, με στόχο την αύξηση των βασικών της κεφαλαίων (common equity tier 1) στο 15% από 10,6% που είναι σήμερα.

Στο δελτίο επισημαίνεται ότι οι νέες μετοχές, όπως και οι μετοχές που προέκυψαν από το «bail-in», θα εισαχθούν στα χρηματιστήρια Κύπρου και Αθηνών.

Μεσοπρόθεσμα, σημειώνεται, η Τράπεζα θα εξετάσει παράλληλη ένταξη σε μεγάλο χρηματιστήριο της Ευρώπης.

Με βάση το πλάνο της έκδοσης που καταγράφει το πληροφοριακό δελτίο, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να παραληφθούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος από πιθανούς επενδυτές. Οι αιτήσεις θα παραληφθούν από τους διεθνείς οίκους που ανέλαβαν ως σύμβουλοι της έκδοσης (HSBC, Credit Suisse, Deutsche Bank,VTB), η οποία θα διατηρεί το δικαίωμα να καταρτίσει την τελική λίστα των επενδυτών, το ύψος της επένδυσης και την τιμή.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα γίνει δημόσια ανακοίνωση, όπως σημειώνεται, της ανοικτής προσφοράς μετοχών και της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v