Μαΐλλης: Σε έκτακτη ΓΣ η νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης

Τη νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Μαΐλλης καθώς και την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου, ύψους 10 εκατ. ευρώ, καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της εταιρίας στις 21 Ιουλίου.

Μαΐλλης: Σε έκτακτη ΓΣ η νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου θέτει η Μαΐλλης τη νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης που επετεύχθη με τους πιστωτές του Ομίλου καθώς και με τον επενδυτή HIG Luxembourg Holdings. 

Παράλληλα, στα θέματα της Γενικής Συνέλευσης βρίσκεται και η έκδοση νέου ομολογιακού δανείου, ύψους 10 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρει η Μαΐλλης, η Συμφωνία Αναδιάρθρωσης (Restructuring Deed 2014), θέτει το πλαίσιο για την οικονομική αναδιάρθρωση και εξυγίανση του Ομίλου και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μεταβίβαση των μετοχών των υφισταμένων δανειστών και ακολούθως του ελέγχου της Εταιρείας, σε επενδυτή με σημαντική εμπειρία στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, τη μείωση του δανεισμού, με τη μετατροπή του 100% των μετατρέψιμων ομολόγων (σήμερα, περίπου €96,3 εκ.) και του 50% των Senior ομολόγων (σήμερα, περίπου €69,4 εκ.), σε μετοχικό κεφάλαιο
της Εταιρίας, ή εναλλακτικά, διαγραφή μέρους των απαιτήσεων των προαναφερόμενων ομολόγων, προς επίτευξη του ίδιου συνολικού αποτελέσματος μείωσης του δανεισμού, καθώς και περαιτέρω , διαγραφή της Εταιρίας από το ΧΑ,
προκειμένου να υλοποιηθεί η απαραίτητη εξυγίανσή της .

Επιπλέον, η Συμφωνία Αναδιάρθρωσης προβλέπει την ενίσχυση της ρευστότητας της Εταιρίας μέσω της έκδοσης νέου ομολογιακού δανείου Ευρώ δέκα εκατομμυρίων (€10.000.000), για τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης. Η Αναδιάρθωση προβλέπει επίσης, τη βελτίωση βασικών όρων του Senior Βοnd Προγράμματος και Super Senior Προγράμματος, όπως, παράταση χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής και μείωση εφαρμοζόμενου επιτόκίου τους.

Το σχέδιο αποφάσεων για την ΕΓΣ της 21ης Ιουλίου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v