Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στις 30/7 τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α., θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο του 2014 η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια.

ΕΛΠΕ: Στις 30/7 τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου
Η εταιρία Ελληνικα Πετρελαια ανακοινώνει την τροποποίηση του Οικονομικού Ημερολογίου για το 2014, η οποία αφορά την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου 2014 και ως νέα ημερομηνία ορίζεται η Τετάρτη 30 Ιουλίου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι στο α΄ τρίμηνο του 2014 τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA των ΕΛΠΕ ανήλθαν σε €51 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε άνοδο 35% έναντι του α΄ τριμήνου 2013.

Οι συνολικές πωλήσεις προϊόντων πετρελαίου ανήλθαν σε 2,8 εκατ. τόνους με τις εξαγωγές, να διαμορφώνονται στο 50%. Αντίθετα, η σημαντική επιδείνωση του Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος διύλισης, με χαμηλότερα περιθώρια και πιο αδύναμο δολάριο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, είχαν αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα άνω των €20 εκατ

Σε επίπεδο δημοσιευμένων αποτελεσμάτων, η βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία οδήγησε σε Κέρδη EBITDA €25 εκατ. (Α΄ τρίμηνο 2013: -€12 εκατ.) παρά την αρνητική επίπτωση λόγω αποτίμησης αποθεμάτων, ενώ τα Δημοσιευμένα Καθαρά Αποτελέσματα παρουσίασαν επίσης βελτίωση καθώς διαμορφώθηκαν στα -€38 εκατ. (Α΄ τρίμηνο 2013: -€78 εκατ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v