Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικατ: «Πάει» για αύξηση κεφαλαίου 48,7 εκατ. ευρώ

Η ΓΕΚ Τέρνα ζήτησε και έλαβε αναβολή της γενικής συνέλευσης της Αττικατ, ενώ η Παρνασσός δεν έλαβε μέτρα για τη βελτίωση της σχέσης ιδίων-μετοχικού κεφαλαίου.

Αττικατ: «Πάει» για αύξηση κεφαλαίου 48,7 εκατ. ευρώ

Την πρότασή της για βελτίωση της σχέσης ιδίων κεφαλαίων προς μετοχικό κεφάλαιο υπέβαλε στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση της Αττικατ.

Συγκεκριμένα, προτάθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 24,18 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 46,68 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, τα ίδια κεφάλαια της Αττικατ (με δεδομένα 31/12/2013) θα περάσουν σε θετικό έδαφος και θα διαμορφωθούν στα 24 εκατ. ευρώ.

Η εκπρόσωπος της ΓΕΚ Τέρνα, δεύτερης τη τάξει μετόχου της Αττικάτ, ζήτησε και έλαβε αναβολή της γενικής συνέλευσης για τις 22/8/2014, προκειμένου η ΓΕΚ Τέρνα να απαντήσει στη συγκεκριμένη πρόταση.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η Αττικάτ να συνεχίσει τη λειτουργία της. Ο κατασκευαστικός όμιλος σήμερα δεν διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο.

Καμία απόφαση για Παρνασσό

Με ανάλογο θέμα (λήψη μέτρων για βελτίωση της σχέσης μεταξύ ιδίων και μετοχικού κεφαλαίου) έγινε σήμερα και η γενική συνέλευση της εταιρείας Παρνασσός.

Η Παρνασσός είδε τα ίδια κεφάλαιά της να μειώνονται στα 490.000 ευρώ, εξαιτίας δικαστικής απόφασης εναντίον της οποίας έχει ασκήσει έφεση. Η έφεση αυτή έχει εκδικαστεί και η απόφαση του Εφετείου αναμένεται στο πρώτο 6μηνο του 2015.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε να μην ληφθούν επί του παρόντος σχετικά μέτρα, καθώς η εταιρεία δεν κινδυνεύει ταμειακά και καθώς αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v