Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Το φθινόπωρο η αύξηση κεφαλαίου

Κερδίζει το σενάριο η αύξηση να διαμορφωθεί στα 434 εκατ ευρώ. Το 85% θα καλυφθεί μέσω του βιβλίου προσφορών, ενώ 15% θα διατεθεί με δημόσια πρόταση προς το ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Attica Bank: Το φθινόπωρο η αύξηση κεφαλαίου

Εντός του φθινοπώρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank καθώς το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης έχει καταληκτική ημερομηνία τα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο τρέχουν οι διαδικασίες με στόχο η αύξηση να υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. 

Όσον αφορά το ύψος της αύξησης, οι πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το γεγονός ότι θα κινηθεί στις κεφαλαιακές ανάγκες του δυσμενούς σεναρίου των stress tests της ΤτΕ, δηλαδή στα 434 εκατ ευρώ. Για το θέμα υπήρξαν και επαφές με τις εποπτικές αρχές.

Η δομή της αύξησης κεφαλαίου

Πηγές της διοίκησης της τράπεζας αναφέρουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έντονο και ήδη αρκετά ξένα funds μετέχουν στη διαδικασία της διενέργειας due diligence. Οι πληροφορίες του Euro2day.gr επισημαίνουν ότι στο μέτωπο των στρατηγικών-βασικών επενδυτών υπάρχει ενδιαφέρον από τρεις ξένους επενδυτές. 

Με βάση τις αποφάσεις της διοίκησης, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα καλυφθεί κατά 85% από ξένους επενδυτές μέσω βιβλίου προσφορών και το υπόλοιπο 25% θα διατεθεί στο ευρύ επενδυτικό κοινό. Μάλιστα, η Attica Bank θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση στην Ελλάδα διαθέτοντας περίπου το 15% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v