Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG Real Estate: Ανοδος κερδών στο εξάμηνο

Σημαντική αύξηση στα προ φόρων κέρδη και υποχώρηση στα έσοδα από ενοίκια σημείωσε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 η MIG Real Estate. Έμφαση στον έλεγχο των κινδύνων και τη διατήρηση της λειτουργικής κερδοφορίας.

MIG Real Estate: Ανοδος κερδών στο εξάμηνο

Υποχώρηση στα έσοδα από ενοίκια (1,71 εκατ. έναντι 1,94 εκατ. ευρώ) και μεγάλη αύξηση στα προ φόρων κέρδη (1,62 εκατ. ευρώ έναντι 232 χιλ. ευρώ) σημείωσε η MIG Real Estate κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Παράγοντας που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα είναι το ότι φέτος υπήρξε λογιστική ανατίμηση στην εύλογη αξία των ακινήτων εισηγμένης κατά 421 χιλ. ευρώ, όταν κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο το ίδιο μέγεθος ήταν αρνητικό (-860 χιλ. ευρώ).

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν θετικές (+562 χιλ. ευρώ) και στις 30 Ιουνίου του 2014 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 43,88 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρίας δηλώνει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων (προσφορά ακινήτων, εμπορικές αξίες και διαμόρφωση μισθωμάτων και μισθωτικών αποδόσεων) και πως στα πλαίσια αυτής της ευμετάβλητης οικονομικής κατάστασης δεν προγραμματίζει άμεσα νέες επενδύσεις συνεπεία της υψηλής αβεβαιότητας στην αγορά ακινήτων και της δυσκολίας πλεονεκτικής χρηματοδότησης με ίδια/ξένα κεφάλαια. Επίσης, δίνει έμφαση στον έλεγχο των δυνητικών κινδύνων που σχετίζονται με την επιχειρηματική της δραστηριότητα και στη διατήρηση της λειτουργικής της κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v