Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργεια: Αίτηση για άδεια προμήθειας κατέθεσε η ΤΙΤΑΝ

Η αίτηση της εταιρείας αφορά λήψη άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 Mεγαβάτ με χρονική διάρκεια 20 ετών. Αυτό θα επιτρέψει στην Τιτάν να εξασφαλίζει την τροφοδοσία των τριών εργοστασίων της στην Ελλάδα.

Ενέργεια: Αίτηση για άδεια προμήθειας κατέθεσε η ΤΙΤΑΝ

H προοπτική πώλησης ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας μέσω δημοπρασιών από φέτος το φθινόπωρο έχει κινητοποιήσει μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές οι οποίοι προετοιμάζονται για την αξιοποίησή της.

Με δεδομένο ότι οι δημοπρασίες απευθύνονται σε προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, βιομηχανίες προχωρούν στην εξασφάλιση της σχετικής άδειας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Μία από τις πρώτες βιομηχανίες που κατέθεσαν αίτηση είναι η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ. Η αίτηση αφορά λήψη Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 100 Mεγαβάτ με χρονική διάρκεια 20 ετών. Θα επιτρέψει δε στην εταιρεία να εξασφαλίζει ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία των τριών εργοστασίων της στην Ελλάδα.

Το παράδειγμα της συγκεκριμένης τσιμεντοβιομηχανίας αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ενεργοβόρες βιομηχανίες. Ωστόσο οι σχετικές κινήσεις αναμένεται να εκδηλωθούν μετά την οριστικοποίηση των όρων διενέργειας των διαγωνισμών, καθώς μέχρι στιγμής συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των συλλογικών φορέων των άμεσα ενδιαφερομένων βιομηχανιών και της ΡΑΕ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αποδεκτό έχει γίνει το αίτημα μια βιομηχανία να μπορεί να μεταπουλά (να επιστρέφει στο σύστημα) ποσότητες ενέργειας που δεν τις χρειάζεται, όπως οι ποσότητες ημερήσιας κατανάλωσης, αν οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις λειτουργούν τη νύχτα.

Επίσης συζήτηση γίνεται και για το αίτημα σύμφωνα με το οποίο τα δικαιώματα επί της αγοραζόμενης ενέργειας να υπολογίζονται με βάση το καταναλωτικό προφίλ, ώστε να μην επιβαρύνεται με τιμές που ισχύουν τις ώρες αιχμής, εφόσον η κατανάλωση γίνεται ώρες μειωμένης ζήτησης (νύχτα, αργίες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v