Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕΜ: Υπό καθεστώς διαφάνειας η συγχώνευση με την Ελβάλ

Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η ΕΤΕΜ αναφορικά με τη διαδικασία συγχώνευσης με την Ελβάλ.

ΕΤΕΜ: Υπό καθεστώς διαφάνειας η συγχώνευση με την Ελβάλ

"Η συγχώνευση με την Ελβάλ και η αποτίμηση της αξίας των δύο εταιριών έγινε υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας και με γνώμονα την προστασία των μετόχων", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΜ.

Αναλυτικά η ΕΤΕΜ κλήθηκε από το ΧΑ να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Deal News" αναφορικά με τη συγχώνευσή της με την Ελβάλ. 

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει:

1. i. α) Οι αξίες που αναφέρονται ως αποτιμήσεις της ΕΤΕΜ, στο ως άνω δημοσίευμα, δεν είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της διασυνοριακής συγχώνευσης της VIOHALCO αναφέρεται η αξία της ΕΤΕΜ που προέκυψε μόνο από τη μέθοδο της Προεξόφλησης Ταμειακών Χρηματοροών (DCF), η οποία μέθοδος αποτέλεσε (όπως και για τις άλλες εταιρίες του ομίλου) ένα από τα εργαλεία - συστατικά για τον υπολογισμό της αξίας της VIOHALCO και δεν αντιστοιχούσε αφεαυτή στην πραγματική αξία της ΕΤΕΜ.

Αντίθετα, στην περίπτωση της συγχώνευσης ΕΛΒΑΛ ΕΤΕΜ, πρόκειται για την ισοβαρώς σταθμισμένη αξία τριών  μεθόδων και συγκεκριμένα της μεθόδου Προεξόφλησης Ταμειακών Χρηματοροών (DCF), της μεθόδου της Χρηματιστηριακής Αξίας και της μεθόδου Δεικτών Κεφαλαιαγοράς Συγκρίσιμων Εταιριών. Τα μεγέθη λοιπόν που συγκρίνονται δεν έχουν υπολογισθεί στην ίδια βάση, πρόκειται περί ανόμοιων πραγμάτων και όπως είναι φυσικό οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

β) Επιπροσθέτως τονίζεται το γεγονός ότι οι ως άνω αποτιμήσεις έχουν γίνει με διαφορετικά έτη βάσης, 2012 και 2013 αντίστοιχα, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει υπ' όψιν τα επιβαρυμένα αποτελέσματα τέλους χρήσης του 2013, τα οποία επιδεινώθηκαν έτι περαιτέρω κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης (2014), με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αντιστοίχως οι σχετικές αποτιμήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου και του γεγονότος ότι επρόκειτο περί συγχωνεύσεως εισηγμένων εταιριών, η αποτίμηση της αξίας των δύο εταιριών έγινε υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας και με γνώμονα την προστασία των μετόχων αυτών.

ii) Τόσο η Διοίκηση της ΕΤΕΜ όσο και άπαντα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, είχαν πλήρη και διαρκή ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες και τα αναλυτικά στοιχεία του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με την ΕΛΒΑΛ.

2. Δεν έχει τεθεί υπ' όψιν της Εταιρίας κάποιο γεγονός από το οποίο θα μπορούσαν να προκύψουν οικονομικές ή άλλου είδους επιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v