Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκλαβενίτης: Δίνει «ανάσα» στην κτηματαγορά της Λ. Κηφισίας

Το πρώην κτίριο της Cosmote στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού μίσθωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ για τη λειτουργία νέου καταστήματος. Αναζωπύρωση ενδιαφέροντος και στους κεντρικούς πόλους του λιανεμπορίου, όπως η Ερμού, η Γλυφάδα και η Κηφισιά.

Σκλαβενίτης: Δίνει «ανάσα» στην κτηματαγορά της Λ. Κηφισίας

Μία σημαντική μεταγραφή στο πρώην κτίριο της Cosmote (που βρίσκεται στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού) παίχτηκε στη Λεωφόρο Κηφισίας, καθώς μισθώθηκε προ ημερών από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Το ακίνητο, που είχε κατασκευαστεί από τον όμιλο Βωβού, θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία ενός ακόμη μεγάλου καταστήματος της Σκλαβενίτης με κόστος ενοικίασης που σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζει τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Πρόκειται για κόστος σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο μίσθωσης που επικρατεί αυτήν την περίοδο στην Κηφισίας, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς ακινήτων. Οι ίδιοι τονίζουν πως ενώ πριν από την κρίση τα μισθώματα σε κτίρια (γραφείων) έφταναν και τα 32 ευρώ ανά τ.μ., σήμερα έχουν υποχωρήσει στα 10 - 15 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός, για το πρώτο εξάμηνο του 2014, η αγορά λιανικής που είχε υποστεί και τα μεγαλύτερα πλήγματα από την κρίση παρουσίασε σημάδια κινητικότητας τους τελευταίους μήνες. Γνωστές αλυσίδες «φαίνεται πως αξιοποιούν το πλεονέκτημα των ιστορικά χαμηλών τιμών στους κύριους εμπορικούς δρόμους» αναφέρεται στην έκθεση. Επισημαίνεται, ακόμα, πως οι τιμές αρχίζουν να σταθεροποιούνται.

Η βελτίωση των συνθηκών αποδίδεται και στο γεγονός ότι υπήρξε σταθεροποίηση της ιδιωτικής κατανάλωσης από το τελευταίο τρίμηνο του 2013, καθώς και στις προβλέψεις για περαιτέρω ενίσχυση των δαπανών από τα νοικοκυριά τους επόμενους μήνες και κυρίως από το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Στην έκθεση της Δανός, επισημαίνεται πως ακόμα και μέσα στην κρίση υπήρξαν τοπικές αγορές λιανικής που εμφάνισαν αξιοσημείωτη αντοχή, όπως το Χαλάνδρι και η Νέα Σμύρνη.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2014, πάντως, άρχισε να καταγράφεται αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τους κεντρικούς πόλους του λιανεμπορίου όπως η Ερμού και το Κολωνάκι και πολύ ζωηρό ενδιαφέρον για τη Γλυφάδα.

Μεταξύ των σημαντικών μισθώσεων του εξαμήνου είναι το νέο κατάστημα της Folli Follie στην Ερμού, η αλυσίδα παιχνιδιών Imaginarium στην Κηφισιά, οι Αττικοί Φούρνοι στη Γλυφάδα κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v