Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Κύπρου: Δεν είναι προτεραιότητα η πώληση υποθηκευμένων ακινήτων

Ο εκτελεστικός σύμβουλος της τράπεζας επισημαίνει ότι οι εκποιήσεις δεν αποδίδουν κέρδη, προσθέτει ότι σκοπός της τράπεζας είναι να παρέχει δάνεια για τα οποία θα πληρώνεται.

Τράπεζα Κύπρου: Δεν είναι προτεραιότητα η πώληση υποθηκευμένων ακινήτων

Οι εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων δεν είναι προτεραιότητα για την Τράπεζα Κύπρου και οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να προστατευθούν, τονίζει ο εκτελεστικός σύμβουλος της τράπεζας, Τζον Χούρικαν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, ο Τζον Χούρικαν επισημαίνει ότι οι εκποιήσεις δεν αποδίδουν κέρδη, προσθέτει ότι σκοπός της τράπεζας είναι να παρέχει δάνεια για τα οποία θα πληρώνεται και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση εκ μέρους της τράπεζας να μετατραπεί σε εταιρεία εκποιήσεων.

Τονίζει ακόμη ότι σκοπός της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις είναι να αντιμετωπιστούν οι δανειολήπτες που εκμεταλλεύονται τον νόμο και αρνούνται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, ακόμα και όταν έχουν τη δυνατότητα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει καλέσει σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 28 Αυγούστου τους μετόχους της.

Τα θέματα προς συζήτηση, μεταξύ άλλων, είναι η μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής, η έγκριση της έκδοσης και παραχώρησης κοινών μετοχών στο πλαίσιο της τοποθέτησης και της ανοικτής προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v