Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wind: Επαφές με επενδυτές για έκδοση ομολόγου

Εντολή στη Citigroup να διερευνήσει το ενδιαφέρον για πιθανή έκδοση ομολόγου έδωσε η Wind Hellas. Τέλη Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα ραντεβού. Στόχος η έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 175 εκατ. «Δύσκολη» σε αυτή τη φάση η αγορά, διαμηνύουν οι επενδυτές.

Wind: Επαφές με επενδυτές για έκδοση ομολόγου

Η Wind Hellas εξετάζει τις προθέσεις των επενδυτών απέναντι σε ενδεχόμενη ομολογιακή έκδοση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 

Η εταιρία, η οποία δεν έχει χρέος στην παρούσα φάση, αναζητά τρόπους να αντλήσει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τη μελλοντική της ανάπτυξη. Επίσης, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για εξαγορές, έχοντας καταθέσει κοινή προσφορά με τη Vodafone για την Forthnet

Η εταιρία έδωσε σχετικό mandate στη Citigroup για να πραγματοποιήσει σειρά ραντεβού με επενδυτές ομολόγων υψηλής απόδοσης, με τη συναλλαγή να υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς. Οι συναντήσεις με 50 περίπου επενδυτές πραγματοποιήθηκαν στις 24, τις 25 και τις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με τραπεζίτη κοντά στις διαβουλεύσεις.

Η Wind Hellas εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει πενταετές ομόλογο ύψους 175 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στις συναντήσεις.

"Η εταιρία έχει να χρηματοδοτήσει το σχέδιο κεφαλαιακών δαπανών ενώ επίκειται και δημοπρασία φάσματος στην Ελλάδα", ανέφερε ο τραπεζίτης, συμπληρώνοντας πως η εταιρία "δεν χρειάζεται τα κεφάλαια άμεσα και η αγορά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά έκαναν τις επαφές οπότε είναι σε θέση να προσφύγουν στις αγορές όποτε θεωρούν πως είναι η κατάλληλη στιγμή". 

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο επενδυτής που συμμετείχε στις επαφές, σημείωσε ότι "πέντε ή έξι εβδομάδες πριν, θα είχαν κλείσει τη συμφωνία, αλλά στην παρούσα φάση η αγορά είναι εναντίον τους. Δεν βλέπω πιθανό να υπάρχει ενδιαφέρον εκτός εάν προσφέρουν διψήφια απόδοση". 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v