Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Πώληση της ουκρανικής PJSC έναντι 95 εκ.

Στην πώληση της θυγατρικής της στην Ουκρανία «PJSC Universal Bank» sε εταιρίες του ουκρανικού ομίλου Delta Bank, έναντι συνολικού τιμήματος 95 εκατ. ευρώ, προέβη στις 14 Αυγούστου η Eurobank Ergasias.

Eurobank: Πώληση της ουκρανικής PJSC έναντι 95 εκ.

Η τράπεζα Eurobank Ergasias ανακοινώνει ότι την 14η Αυγούστου 2014 υπέγραψε με εταιρίες του ουκρανικού ομίλου Delta Bank σύμβαση πώλησης της θυγατρικής της στην Ουκρανία «PJSC Universal Bank» και μεταβίβασης ουκρανικών στοιχείων ενεργητικού, έναντι συνολικού τιμήματος 95 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Eurobank είχε μειώσει τους προηγούμενους μήνες την έκθεσή της θυγατρικής της σε τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου σοβεί η κρίση με τους φιλορώσους αυτονομιστές, διευκολύνοντας την πώληση της. Στις 31 Δεκεμβρίου 2013, το σύνολο του ενεργητικού και των καταθέσεων της θυγατρικής στην Ουκρανία, Universal Bank ανέρχονταν σε 665 εκατ. και 285 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Η ουκρανική θυγατρική του ομίλου έχει χορηγήσει δάνεια 400 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ καλύπτονταν από τοπικές καταθέσεις και τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ από τη μητρική. Λόγω της επιδείνωσης της κρίσης το funding gap είχε τους τελευταίους μήνες διευρυνθεί.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η συναλλαγή, «που θα έχει αρνητική επίπτωση περίπου 5 μονάδων βάσης στον δείκτη Common Equity Tier 1 της Eurobank, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014 και τελεί υπό τις συνήθεις προϋποθέσεις για τέτοιου είδους συναλλαγές και την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Επισημαίνεται ότι η εταιρία VTB Capital ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Baker & McKenzie - CIS, Limited ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας Eurobank για τη συναλλαγή πώλησης της ουκρανικής θυγατρικής της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v