Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IDEAL: Σε ποιες κατηγορίες προϊόντων επεκτείνεται

Νέες συνεργασίες με γνωστούς οίκους του εξωτερικού επιδιώκει η εισηγμένη. Στόχος η αύξηση των οικονομικών επιδόσεων αλλά και η μείωση της εξάρτησης από έναν προμηθευτή.

IDEAL: Σε ποιες κατηγορίες προϊόντων επεκτείνεται

Πολιτική διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της στον ευρύτερο χώρο των ηλεκτρικών και των ηλεκτρονικών προϊόντων επιχειρεί η IDEAL, ανεβάζοντας τον κύκλο εργασιών της και μειώνοντας την εξάρτησή της από έναν προμηθευτή και από ένα προϊόν (φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής).

H IDEAL αποτελεί ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα εισηγμένων που μετά την παρέμβαση των τραπεζών και την κεφαλαιοποίηση χρεών κατάφερε να εξυγιανθεί και να περάσει σε μακροπρόθεσμη κερδοφορία, διαθέτοντας επιπλέον και άριστη ρευστότητα. Μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια είχε προχωρήσει και σε γενναία επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της.

Το πρώτο φετινό εξάμηνο, η IDEAL σημείωσε αύξηση πωλήσεων από τα 15,5 στα 17,6 εκατ. ευρώ, βελτίωση του EBITDA από τα 623 στα 783 χιλ. ευρώ και καθαρά κέρδη 423 από 334 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης διαμορφώθηκαν στα 14,95 εκατ. ευρώ και τα διαθέσιμά της (1,07 εκατ.) ήταν μεγαλύτερα από το σύνολο των τραπεζικών της υποχρεώσεων (225 χιλ. ευρώ).

Η βασική της δραστηριότητα είναι η αντιπροσώπευση των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών της Toshiba. Ωστόσο η διοίκησή της ακολουθεί πολιτική διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της, έχοντας επεκταθεί σε προϊόντα ασφαλείας, τηλεφωνίας, τηλεοράσεων και φωτισμού, μέσα από συνεργασίες με γνωστούς οίκους του εξωτερικού.

Οι λόγοι της διεύρυνσης είναι αρκετοί, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η αύξηση των οικονομικών επιδόσεων, η μείωση της εξάρτησης από έναν διεθνή οίκο, καθώς και η μείωση της εξάρτησης από ένα προϊόν (φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής) σε μια περίοδο όπου αρκετά άλλα προϊόντα τεχνολογίας (π.χ. tablets, έξυπνα κινητά, MP4 Players) ενδεχομένως να δράσουν ανταγωνιστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v