Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Green Cola: Deal με ΕΑΣ Αργολίδας για την εμφιάλωση

Συμφωνία με την οποία η ΕΑΣ Αργολίδας (χυμοί Ρέα) καθίσταται εμφιαλωτής της ΕΠΑΠ υπέγραψαν οι δύο επιχειρήσεις. Στόχος ο διπλασιασμός της παραγωγής για την εταιρία που παράγει την Green Cola, αλλά και η ανάπτυξη νέων προϊόντων. Τα οφέλη και για τις δύο.

Green Cola: Deal με ΕΑΣ Αργολίδας για την εμφιάλωση

Η ΕΑΣ Αργολίδας - ΡΕΑ (ΕΑΣΑ ΡΕΑ) διέθετε έξτρα capacity στο εργοστάσιο αναψυκτικών της που υπολειτουργούσε, ενώ η ΕΠΑΠ, γνωστή κυρίως με την Green Cola της, επιθυμούσε να ενισχύσει την παραγωγική της δυναμικότητα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της για την εσωτερική αγορά αλλά και για το εξωτερικό.

Αυτές ήταν οι παράμετροι μιας εξίσωσης που έφερε πιο κοντά την ΕΑΣΑ ΡΕΑ και την ΕΠΑΠ, και οδήγησε παραμονές Δεκαπενταύγουστου τις διοικήσεις των δύο εταιριών στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας, με βάση την οποία η ΕΑΣΑ - ΡΕΑ γίνεται εμφιαλωτής της ΕΠΑΠ.

Η συμφωνία, με αρχική διάρκεια έως το 2020, προβλέπει τη συνεργασία στον τομέα των αναψυκτικών, με σκοπό την από κοινού παραγωγή και ανάπτυξη νέων προϊόντων, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό.

Στόχος της ΕΠΑΠ είναι να διπλασιάσει την παραγωγική της δυναμικότητα. Έτσι πλέον η ΕΠΑΠ, εκτός από τη μονάδα που διαθέτει στην Ορεστιάδα, θα παράγει τα προϊόντα της (Green Cola, GR8 κ.ά.) και στο εργοστάσιο Εσπερίδες της ΕΑΣ Αργολίδας, καλύπτοντας έτσι την αυξημένη ζήτηση.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη η Green Cola της ΕΠΑΠ έχει σκαρφαλώσει στην 3η θέση, στην κατηγορία των αναψυκτικών τύπου Cola, με μερίδιο πάνω από 4% από μόλις 0,1% πέρυσι, ενώ στο σύνολο της χώρας, το μερίδιό της μέσα σε ένα έτος έχει επταπλασιαστεί, αν και παραμένει σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Σημαντικά οφέλη αναμένεται να προκύψουν και για την ΕΑΣ Αργολίδας - Ρέα, που ιδρύθηκε το 1938 από 5.000 αγροτικές οικογένειες-μέλη και δημιούργησε το 1948 το εργοστάσιο τοματοπολτού ΡΕΑ και το 1986 εξαγόρασε την κονσερβοποιία ΠΕΛΑΡΓΟΣ. Σήμερα η ΕΑΣ διαθέτει μία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιομηχανικές μονάδες εκχύμωσης φρούτων (πορτοκάλι, μανταρίνι, βερίκοκο, γκρέιπ φρουτ, μήλο, ροδάκινο, σταφύλι κ.ά.), με γραμμές τυποποίησης χυμών σε συσκευασία Tetra Pack και προωθεί στην αγορά τα προϊόντα της με τις εμπορικές επωνυμίες ΡΕΑ και AGROS.

Πέρυσι ο τζίρος της ενισχύθηκε κατά 8,5% σε σχέση με το 2012 ξεπερνώντας τα 15 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. ευρώ στα 2,96 εκατ., ενώ ανοδικά κινούνται τα μεγέθη της και τη φετινή χρονιά.

Εκτός από την ελληνική αγορά, η εταιρία έχει και εξαγωγική παρουσία -πάνω από το 15% του τζίρου της προέρχεται από τη διεθνή της δραστηριότητα- σε αρκετές αγορές με τρία κυρίως brands: REA, AGROS & MADORA. Ήδη εξαγωγές πραγματοποιεί σε χώρες όπως ΗΠΑ, Γερμανία Ρωσία, Ουκρανία, σε όλες τις βαλκανικές χώρες, κι επίσης σε Λιβύη, Ιορδανία, Αίγυπτο, Γκάνα, Κίνα, Κύπρο, Σεϋχέλλες , Δανία, Σουηδία κ.α.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v