Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΡΑΚ: Βελτίωση επιδόσεων στο εξάμηνο

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της ΕΛΤΡΑΚ στο πρώτο εξάμηνο. Πέρασε σε κέρδη ύψους 717 χιλ. ευρώ από ζημίες η εισηγμένη. Αρνητικές οι ελεύθερες ταμειακές ροές. Προβληματισμός για το β' εξάμηνο.

ΕΛΤΡΑΚ: Βελτίωση επιδόσεων στο εξάμηνο

Βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις σημείωσε ο όμιλος ΕΛΤΡΑΚ το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, κυρίως λόγω της πορείας της μητρικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση οι πωλήσεις αυξήθηκαν από τα 39,5 στα 45 εκατ. ευρώ (+14,1%), το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) από τα 2,6 στα 2,86 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη από τα 405 στα 751 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα από ζημίες 1,2 εκατ. ευρώ πέρασαν φέτος σε κέρδη 717 χιλ. ευρώ (πέρυσι υπήρξε αρνητική έκτακτη επίδραση στην αναβαλλόμενη φορολογία).

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές το πρώτο εξάμηνο ήταν αρνητικές λόγω της ανάγκης χρηματοδότησης των αυξημένων πωλήσεων (-2,12 εκατ. οι λειτουργικές, -19 χιλ. οι επενδυτικές), ενώ στις 30 Ιουνίου 2014 τα ίδια κεφάλαια που αντιστοιχούσαν στους μετόχους αυξήθηκαν στα 58,85 εκατ. ευρώ (ποσό σαφώς μεγαλύτερο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των 25,4 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά την πορεία του δεύτερου μισού της φετινής χρονιάς, η διοίκηση της ΕΛΤΡΑΚ σημειώνει: «Την περίοδο που διανύουμε, λόγω της αβεβαιότητας που συνεχίζει να χαρακτηρίζει το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, είναι πολύ δύσκολο να προβεί κανείς σε αξιόπιστες εκτιμήσεις για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης.

Όμως, με τα σημερινά δεδομένα, παρά τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, η δραστηριότητα στις αγορές που μας αφορούν παραμένει αναιμική, πράγμα που δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς για τη δυνατότητα διατήρησης της ανοδικής τάσης των πωλήσεων που διαπιστώθηκε στο πρώτο εξάμηνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v