Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση κερδών 12% στο εξάμηνο

Στα 3,16 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Πλαστικά Θράκης στο εξάμηνο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 8,3% και ανήλθε στα 137,35 εκατ. ευρώ.

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση κερδών 12% στο εξάμηνο

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών εμφάνισε στο εξάμηνο του 2014 ο όμιλος Πλαστικά Θράκης.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 137,35 εκατ. ευρώ έναντι 126,79 εκατ. στο εξάμηνο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 8,3%.

Τα ενοποιημένα EBITDA έφτασαν τα 10,81 εκατ. ευρώ από 9,47 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 14,1%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν οριακά υψηλότερα στα 4,25 εκατ. από 4,24 εκατ., ωστόσο τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν άνοδο 12,1% και ανήλθαν το εξάμηνο του 2014 στα 3,16 εκατ. ευρώ από 2,82 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, οι βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του εξαμήνου είναι οι εξής:

-Αύξηση του όγκου πωλήσεων λόγω κυρίως της αύξησης του όγκου πωλήσεων στον κλάδο των τεχνικών υφασμάτων (+11,7%).

-Βελτίωση του παραγωγικού κόστους από τη συγκράτηση των σταθερών παραγωγικών δαπανών.

-Βελτίωση του προϊόντικού μίγματος.

-Αύξηση των εξόδων αναδιοργάνωσης στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου των θυγατρικών του ομίλου.

Σημειώνεται ότι στις 30/6/2014 ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της Πλαστικά Θράκης ανήλθε σε 40,4 εκατ. ευρώ και ο δείκτης Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός προς Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε στο 0,4.

Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου για το β΄ εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με τη διοίκηση, στο τρίτο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά κέρδη ακολουθούν την ανοδική τάση των δύο προηγούμενων τριμήνων σε σχέση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2013.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι παρά τα αισιόδοξα μηνύματα σε επίπεδο ζήτησης των προϊόντων του ομίλου μέχρι σήμερα, η αβεβαιότητα και η αστάθεια στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθιστούν δύσκολη τη διαμόρφωση ασφαλών εκτιμήσεων για την εξέλιξη των αποτελεσμάτων του ομίλου για το σύνολο της χρήσης 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v