Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΑΧΑ ασφαλίζει έργα τέχνης στη Σαντορίνη

Την κάλυψη «κατά παντός κινδύνου» των έργων τέχνης που θα φιλοξενούνται στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ανέλαβε η εταιρία AXA.

Η ΑΧΑ ασφαλίζει έργα τέχνης στη Σαντορίνη
Η ΑΧΑ με γνώμονα την πρόληψη για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των σημαντικότερων έργων εικαστικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας μας, προχώρησε σε συνεργασία με το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory - SAF) με διαμεσολάβηση της εταιρίας Gras Savoye Willis. Η συνεργασία αυτή αφορά κάλυψη «Κατά παντός κινδύνου» για έργα τέχνης που θα φιλοξενούνται στο SAF μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2014 και συγκεκριμένα:

▪ Την έκθεση γλυπτών «Το πλοίο Νεράιδα».
▪ Τα εικαστικά «White, Grey & Little Red: Εννέα ιστορίες σε λευκό, γκρίζο και κόκκινο»
▪ Την έκθεση φωτογραφιών του J. Joshua Garrick «Αποτυπώνοντας το Αρχαίο Κάλλος».

Η έκθεση γλυπτών του Στέλιου Παναγιωτόπουλου «Το πλοίο Νεράιδα» αποτελείται από έργα που δημιουργήθηκαν με τμήματα από το Επιβατηγό Πλοίο «Νεράιδα», το οποίο αγοράστηκε το 1949 από τον Γιάννη Λάτση. Τα τμήματα που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης έμειναν εκτός ανακατασκευής του πλοίου, το οποίο σήμερα αποτελεί πλωτό μουσείο.

Τα έργα της σειράς «White, Grey & Little Red: Εννέα ιστορίες σε λευκό, γκρίζο και κόκκινο» αναφέρονται στα πρωτογενή συστατικά της Σαντορίνης, που χρωματικά αποτελούνται κυρίως από το λευκό και το γκρίζο, αλλά και το λιγοστό κόκκινο της τομάτας. Τα έργα αυτά εναρμονίζονται μεταξύ άλλων με την ανάδειξη της σημασίας που είχε το Παλαιό Εργοστάσιο Τομάτας στη Σαντορίνη, στους χώρους του οποίου πλέον στεγάζεται το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης.

Ο φιλέλληνας αμερικανός φωτογράφος J. Joshua Garrick επιχειρεί μέσα από τα έργα της σειράς «Αποτυπώνοντας το Αρχαίο Κάλλος» να διεισδύσει σε κλασσικά γλυπτά της Ελλάδας. Αιχμαλωτίζει αναπάντεχες οπτικές γωνίες με το φακό του και τους δίνει μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διάσταση τυπώνοντάς τες σε επεξεργασμένο αλουμίνιο DiBond.

Το SAF βρίσκεται στη Βλυχάδα Σαντορίνης και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυρήνες πολιτιστικής δράσης και ένα σταυροδρόμι πολιτισμού, τόσο στο νησί, όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΧΑ συμμετέχοντας σε αυτή τη συνεργασία, στοχεύει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προστασίας της καλλιτεχνικής κληρονομιάς που αφορά την Ελλάδα και στη διασφάλιση της άρτιας έκθεσης προς όλους τους επισκέπτες της χώρας, μέσα από σημαντικούς χώρους τέχνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v