Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Εξετάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να τρέξει σύντομα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Alpha Bank: Εξετάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους του ομίλου στην Ελλάδα φέρεται να εξετάζει η Alpha Bank στο πλαίσιο της υποχρέωσης μείωσης των λειτουργικών της εξόδων, που επιβάλλει το προσφάτως εγκριθέν από την DG Comp πλάνο αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, εντός του καλοκαιριού βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων και έτσι άνοιξε ο δρόμος να τρέξει σύντομα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν τη δημοσίευση αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Η Alpha Bank είναι η μόνη από τις συστημικές τράπεζες που δεν εφάρμοσε πρόγραμμα εθελουσίας μετά τον γύρο συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος. Παρ' όλα αυτά, πέρσι σε επίπεδο ομίλου το προσωπικό της μειώθηκε κατά 946 άτομα ή 5,3%, (16.934 άτομα την 31η/12/2013 από 17.880 άτομα την 31ή/12/2012), ενώ έκλεισαν και 123 καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου η Alpha στοχεύει στην περαιτέρω μείωση του κόστους κατά περίπου 220 εκατ. ευρώ μέχρι το 2016.

Ο στόχος θα επιτευχθεί κατά 54% από τη συνταξιοδότηση προσωπικού στην Ελλάδα, κατά 23% από τη μείωση άλλων δαπανών εκτός μισθοδοσίας στην Ελλάδα (κόστος μηχανοργάνωσης, κόστος μίσθωσης καταστημάτων και κτιρίων) και κατά το υπόλοιπο 23% από τη βελτιστοποίηση δραστηριοτήτων στη ΝΑ. Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v