Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Compucon: Σε εξέλιξη οι κινήσεις εξυγίανσης

Μικρή υστέρηση στα EBITDA της σε ενοποιημένη βάση στο α' εξάμηνο ανακοίνωσε η Compucon. Βελτίωση σε επίπεδο μητρικής. Συνεχίζονται οι κινήσεις εξυγίανσης και οι διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

Compucon: Σε εξέλιξη οι κινήσεις εξυγίανσης

Το Α' εξάμηνο του 2014 υπήρξε βελτίωση στα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων της Compucon σε επίπεδο μητρικής εταιρίας και μικρή υστέρηση για τα αντίστοιχα ενοποιημένα αποτελέσματα.

Η εταιρία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση του κύκλου εργασιών και τα αρνητικά αποτελέσματα πραγματοποιεί κινήσεις εξυγίανσης τόσο σε λειτουργικό όσο και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο επιδιώκοντας ταυτόχρονα συμφωνίες αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων συμβατές με τις ισχύουσες οικονομικές συνθήκες.

Αναφορικά με την αρνητική καθαρή θέση της εταιρίας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που συνήλθε στις 06.05.2014 αποφάσισε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι η εν λόγω αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων Αρχών.

Σημειώνεται ότι από τις 21/04/2009 οι μετοχές της έχουν μεταφερθεί σε καθεστώς επιτήρησης καθώς στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2008 οι ζημίες του Ομίλου ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης. Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6, παράγραφοι 1, 4 και 6, του Κανονισμού του Χ.Α., οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις των ανωτέρω αναφερομένων παραγράφων, ήτοι η άρση των λόγων ένταξης στην κατηγορία επιτήρησης και η παροχή στην εταιρία πιστοποιητικού ελέγχου με σύμφωνη γνώμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v