Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφακιανάκης: Συνεχίζει τις προσπάθειες για μείωση εξόδων

Στην περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων, στη βελτίωση του μεριδίου αγοράς και την ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών στοχεύει η εταιρία Σφακιανάκης για έξοδο των μετοχών της από την Κατηγορία Επιτήρησης.

Σφακιανάκης: Συνεχίζει τις προσπάθειες για μείωση εξόδων
Η εταιρία Σφακιανάκης ενημερώνει ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην κατηγορία της Επιτήρησης, οι οποίες επικεντρώνονται στην περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων, στη βελτίωση του μεριδίου αγοράς και των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας και του μίλου.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνολικά έξοδα σε επίπεδο ομίλου μειώθηκαν κατά € 4,9 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (-15,6%) και οι ζημίες προ φόρων παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση κατά € 5,5 εκατ. για τον όμιλο και € 2,5 εκατ. για την εταιρεία.

Η διοίκηση της εισηγμένης πιστεύει ότι οι εξαιρετικές εμπορικές επιδόσεις που παρουσιάζει ο όμιλος Σφακιανάκη το α΄ εξάμηνο του 2014 σε συνδυασμό με την ωρίμανση των ωφελειών του πλάνου αναδιοργάνωσης και τη σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς θα οδηγήσουν σύντομα σε κερδοφορία όλους τους κλάδους.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση του στις 05.04.2012, αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης με την αιτιολογία ότι οι ζημίες της χρήσης 2011 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v