Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αισιοδοξία για το stress test της ΕΚΤ

Στα 4 δισ. το κεφαλαικό «μαξιλάρι» της Eurobank με βάση το βασικό σενάριο της Eurobank, στα 5 δισ. με βάση το δυσμενές, εν όψει του stress test της ΕΚΤ. Τι είπε η διοίκηση για τα NPLs, τις αγορές Βουλγαρίας και Κύπρου καθώς και για την Proton.

Eurobank: Αισιοδοξία για το stress test της ΕΚΤ

Συμμετέχουμε στο stress test με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και κεφαλαιακό «μαξιλάρι» ύψους 4 δισ. ευρώ ή το 11% του σταθμισμένου ενεργητικού στο βασικό σενάριο και 5 δισ. με βάση το δυσμενές σενάριο, τόνισε η διοίκηση της Eurobank στο conference call με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνηθεί με την DG Comp, το οποίο θα ληφθεί υπόψη στο stress test ως ενδεικτικός παράγοντας. 

Όσον αφορά στα αποτελέσματα εξαμήνου, η διοίκηση της τράπεζα υπογράμμισε ότι οι επισφάλειες κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008, καθώς καταγράφεται πρώτη άνω του 50% στη δημιουργία νέων επισφαλειών. Τόνισε δε ότι περιμένει περαιτέρω βελτίωση στην πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων το β' εξάμηνο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι προβλέψεις στο β' εξάμηνο αναμένεται να είναι χαμηλότερες από αυτές που σχηματίστηκαν στο α΄εξάμηνο.   

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η διοίκηση της τράπεζας υπογράμμισε ότι η Πειραιώς είχε όφελος από τους κλυδωνισμούς σε Βουλγαρία και Κύπρο, καθώς η τράπεζα αντιμετωπίστηκε ως ασφαλής λιμένας, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργασιών της και δη, των καταθέσεων. Στην βουλγαρική αγορά, υπογράμμισε ότι αυξήθηκε σημαντικά η ροή καταθέσεων με ανταγωνιστική αποτίμηση. Για την αγορά της Κύπρου, σημείωσε ότι η Πειραιώς παρέμεινε κερδοφόρα ακόμη και το 2013.

Σε σχέση με την απορρόφηση της Proton Bank, σε ερώτηση για τις συνεργίες ύψους 200 εκατ. ευρώ, τόνισε ότι αναμένεται να επιτευχθούν πλήρως εντός του 2015.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v