Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PC Systems: Αύξηση 78% στον κύκλο εργασιών στο εξάμηνο

Μείωση των δαπανών του προσωπικού κατά 29% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρήσης κατέγραψε η PC Systems το α΄ εξάμηνο. Η Διοίκηση εκτιμά ότι θα επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών.

PC Systems: Αύξηση 78% στον κύκλο εργασιών στο εξάμηνο
Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου από 1/1/2014 έως 30/06/2014 της Εταιρίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Ε. γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι με την από 9/4/2014 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής των Χρηματιστηριακών Αγορών και κατ' εφαρμογή των οριζομένων στο άρθρο 3.1.2.5, κριτήριο 1α του κανονισμού του Χ.Α., αποφασίσθηκε η μεταφορά των κοινών μετοχών της Εταιρείας από την κατηγορία «Επιτήρηση» στην κατηγορίας 'προς Διαγραφή».

Εντωμεταξύ η Εταιρία -όπως έχει ήδη ανακοινώσει- την 29/3/2013 σύναψε Συμφωνία Εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106α & 106β του νόμου 3588/1997 με τους πιστωτές της, οι οποίοι εκπροσωπούν το 80,29% του συνόλου και το 100% των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Συμφωνία αυτή δεν επικυρώθηκε από το αρμόδιο Δικαστήριο, η Εταιρεία έχει ασκήσει έφεση κατά της απορριπτικής αυτής αποφάσεως, η οποία εκδικάστηκε την 10/4/2014 και αναμένεται η έκδοση της σχετικής αποφάσεως.

Η Διοίκηση της Εταιρείας επιδιώκει την ανάκαμψη της Εταιρείας μέσω της υλοποίησης της άνω αναφερόμενης Συμφωνίας Εξυγίανσης, με την οποία ρυθμίζεται ή/και περιορίζεται το σύνολο των υποχρεώσεών της, εφόσον αυτή επικυρωθεί από το Εφετείο

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 του κανονισμού του Χ.Α. οι μετοχές της Εταιρείας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται ειδικότερα σε αυτό.

Στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1/1/-30/6/2014 αποτυπώνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να παρουσιάζει αύξηση κατά 78% μετά από τις συνεχείς μειώσεις πωλήσεων τα προηγούμενα χρόνια και εν μέσω του υφιστάμενου αρνητικού περιβάλλοντος τόσο της αγοράς πληροφορικής όσο και της εν γένει οικονομικής κατάστασης της χώρας αλλά και διεθνώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σημαντική είναι επίσης η μείωση των δαπανών του προσωπικού κατά 29% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι θα επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών ώστε καταρχήν οι μετοχές της Εταιρείας θα εξέλθουν από την κατηγορία «προς διαγραφή» και θα επανέλθουν στην προτεραία κατηγορία των μετοχών «σε επιτήρηση», ενώ περαιτέρω με τις κινήσεις που έχει ήδη κάνει, την αύξηση των πωλήσεων και το ευνοϊκότερο κλίμα των αγορών, τα αποτελέσματα του 2014 θα είναι αισθητά βελτιωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v