Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Αύξηση 15,3% στον κύκλο εργασιών στο εξάμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε ποσό € 30.987 στο εξάμηνο.

Euromedica: Αύξηση 15,3% στον κύκλο εργασιών στο εξάμηνο

Ο ενοποιημένος και εταιρικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 104.396 (2013: € 90.544) για τον Όμιλο της Euromedica και σε €60.701 (2013: € 48.419) για την Εταιρεία, εμφανίζοντας σημαντική αύξηση κατά 15,3% και 25,4 % αντίστοιχα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσεως.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την λήξη της προηγούμενης χρήσεως η Διοίκηση της Εταιρείας, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της εγχώριας αγοράς και με στόχο την υποκατάσταση της μείωσης του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών λόγω της κρίσης καθώς και την βελτίωση της ρευστότητας του Ομίλου και της Εταιρείας αντίστοιχα, προέβη στην σύναψη νέων συμφωνιών για την διεύρυνση των διεθνών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.

Οι εν λόγω συμβάσεις ενεργοποιήθηκαν κατά τη λήξη της χρήσεως 2013 και συνεχίζουν να υλοποιούνται,
συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στην πληρότητα των μονάδων της Εταιρείας όσο και στα οικονομικά αποτελέσματα της κλειόμενης περιόδου. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας και του Ομίλου αυξήθηκε εντός της κλειόμενης περιόδου κατά € 17.197 λόγω των ως άνω συμφωνιών.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (προ της επίδρασης clawback & rebate) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε ποσό € 30.987 έναντι € 14.274 κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 117,1%.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών, όπως αναλυτικά αναφέρεται και ανωτέρω, σε συνδυασμό με την επιτυχή υλοποίηση αποφάσεων της Διοίκησης για περικοπή των λειτουργικών δαπανών.

Στις ενδιάμεσες εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις, οι συνολικά διενεργηθείσες προβλέψεις ανήλθαν σε € 24.956 και € 7.442 σε επίπεδο Ομίλου και Εταιρείας αντίστοιχα.

Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 05.04.2012, αποφασίσθηκε, κατ' εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.4. του Κανονισμού του Χ.Α., η μεταφορά των μετοχών της Εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης.

Ειδικότερα, οι μετοχές της Εταιρείας εντάχθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης με κριτήριο την ύπαρξη σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 10.04.2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v