Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Επιστρέφει η «Αλουμίνιον της Ελλάδος»

Την ιστορική της επωνυμία Αλουμίνιον της Ελλάδος απέκτησε και πάλι η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου από την 1η Αυγούστου 2014.

Μυτιληναίος: Επιστρέφει η «Αλουμίνιον της Ελλάδος»
Ο Όμιλος Μυτιληναίου ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών, η οποία καταχωρήθηκε στο ΓΕ.ΜΗ την 01η.08.2014 και κοινοποιήθηκε αρμοδίως με το με αρ. πρωτ. 108715/25.08.2014 έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΕΒΕΑ, εγκρίθηκε η τροποποίηση της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της θυγατρικής της εταιρίας «Αλουμίνιον Ανώνυμος Εταιρία».

Η εταιρία επανέφερε την ιστορική επωνυμία της «Αλουμίνιον της Ελλάδος Βιομηχανική και Εμπορική Ανώνυμος Εταιρία ΒΕΑΕ» («Aluminium of Greece Industrial and Commercial Societe Anonyme») και το διακριτικό τίτλο της «Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε.» («Aluminium of Greece»).

Σημειώνεται πως από το 1960 μέχρι σήμερα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ παραμένει ένας από τους ισχυρούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας, με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής που ξεπερνά τους 170.000 τόνους σε αλουμίνιο και τους 810.000 τόνους σε αλουμίνα.

Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πλήρως καθετοποιημένο παραγωγό αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρώπη. Το εργοστασιακό συγκρότημά της στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας απασχολεί άμεσα 1.100 άτομα και έμμεσα περισσότερα από 400.

Το 2013 ολοκληρώθηκε το διετές πρόγραμμα βελτίωσης ανταγωνιστικότητας «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», το οποίο μείωσε τα κόστη της εταιρίας κατά 145 εκατ. δολάρια ετησίως, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του τομέα Μεταλλουργίας σε διεθνές επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v