Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

On Telecoms: Σχέδιο εξυγίανσης με "ok" από το 77% των πιστωτών

Η συμφωνία της εταιρίας με τους πιστωτές προβλέπει μετοχοποίηση χρεών και είσοδος νέου επενδυτή. Για προχωρήσει η εξυγίανση θα πρέπει να δοθεί και το πράσινο φως και από την πλευρά του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο εξέτασε το σχετικό αίτημα.

On Telecoms: Σχέδιο εξυγίανσης με ok από το 77% των πιστωτών

Σχέδιο εξυγίανσης για την τηλεπικοινωνιακή On Telecoms, τον μικρότερο εναλλακτικό παρόχο της αγοράς, έχει εκπονήσει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία έχει έλθει σε συμφωνία με την πλειοψηφία των δανειστών της κάνοντας χρήση των διατάξεων του άρθρο 106 του πτωχευτικού δικαίου.

Προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανση της εταιρείας θα πρέπει να δοθεί και το πράσινο φως και από την πλευρά του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο εξέτασε το αίτημα της εταιρείας για επικύρωση της συμφωνίας.

Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί αφορά το 76,5% των πιστωτών της εταιρείας και προβλέπει μετοχοποίηση των χρεών της εταιρείας και ταυτόχρονα είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και νέου επενδυτή. Η διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το άρθρο 106 πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος δύο μηνών, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα παράτασης για έναν επιπλέον μήνα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Πρόκειται για να δύσκολο στοίχημα, καθώς η εταιρεία, που υπήρξε πρωτοπόρα στην παροχή νέων υπηρεσιών κατά το παρελθόν, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πτωτική πορεία με το πελατολόγιό της να ακολουθεί φθίνουσα τροχιά. Η εταιρεία έχει σήμερα λιγότερους από 50.000 συνδρομητές, ενώ κατά την προηγούμενη χρονιά κατέγραψε ζημιές 21,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο χρόνος που εξελίσσεται η προσπάθεια επανεκκίνησης της εταιρείας, τη στιγμή ακριβώς που έχουν δρομολογηθεί τεκτονικές αλλαγές στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα αλλάξει ριζικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v